Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bunkus brālis sašutis par Ķuža izteikumiem

Ceturtdien noslepkavotā maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus brālis Kristaps Bunkus paziņoja, ka tiek veidots nodibinājums nolūkā veicināt slepkavības izmeklēšanu, jo uzskata, ka policija pašlaik nav uzdevuma augstumos. Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis Kristapa Bunkus izteikumus vērtēja kritiski un norādīja, ka viņam "nav saprotams uz policiju patlaban vērsto pārmetumu mērķis, vēl jo vairāk, kad izmeklēšana ir pavirzījusies uz priekšu." Šie izteikumi sadusmojuši Kristapu Bunku, kurš vērsies pie medijiem ar vēl vienu paziņojumu.

"Valsts policijas priekšnieka Inta Ķuža izteiktie pārmetumi nogalinātā zvērinātā advokāta Mārtiņa Bunkus ģimenei, apšaubot Bunkus ģimenes "rīcības motīvus un patiesos nodomus" izmeklēšanas veicināšanā un norādot, ka Bunkus ģimenes centieni atbalstīt izmeklēšanu varētu būt "pretreakcija", kas mēģinot diskreditēt izmeklēšanu, ir klaji nepieņemami un nepiedienīgi. Bunkus ģimenes vienīgā motivācija ir Mārtiņa slepkavības atklāšana, un policijas priekšnieka izteikumi ir vērtējami kā mēģinājums piesegt reāla progresa trūkumu izmeklēšanā piecus mēnešus pēc slepkavības," uzskata Kristaps Bunkus. 

Viņš jaunajā paziņojumā kārtējo reizi norādīja uz, viņaprāt, policijas nepietiekami operatīvo rīcību slepkavības dienā. "Lai sagatavotu publisku aicinājumu atsaukties lieciniekus, policijas vadībai bija nepieciešamas vairāk nekā 24 stundas. Lai publiski uzbruktu un izteiktu nesaprotamus pārmetumus nogalinātā ģimenei, kas aktīvi cenšas veicināt izmeklēšanas procesu, bija nepieciešama mazāk nekā viena stunda no Bunkus ģimenes organizētās preses konferences norises brīža."

Bunkus bija neapmierināts, ka policija regulāri "aizbildinoties" ar izmeklēšanas noslēpumu un informāciju par izmeklēšanas gaitu nesniedzot, kā arī apgalvo, ka neesot bijusi "nekāda interese ar mums sarunāties" dienās pēc notikušā uzbrukuma. "Vairākas dienas pēc Mārtiņa slepkavības, policijai neizrādot nekādu interesi, ģimenei pēc savas iniciatīvas nācās vērsties policijā. Nesekojot komunikācijai un apritot 100 dienām pēc slepkavības, aicinājām Valsts policiju un Iekšlietu ministriju aktīvāk skaidrot un informēt par savām darbībām izmeklēšanā. Atbilde nesekoja," apgalvo Kristaps Bunkus.

Jāatgādina, ka ceturtdien, reaģējot uz Bunkus ģimenes rīkotajā preses konferencē pausto, Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis informēja par izmeklēšanas gaitu, norādot, ka kriminālprocesā līdz šim nopratināti vairāk nekā 100 liecinieki, kā arī papildus aptaujātas vairāk nekā 200 personas saistībā ar visām kriminālprocesā izvirzītajām versijām. Ir veiktas vairākas kratīšanas, notikuma vietu apskates (tostarp piesaistot kinologus un ekspertus) un izmeklēšanas gaitā iegūto priekšmetu un dokumentu analīze. Tāpat ir iegūts ļoti liels video ierakstu apjoms (aptuveni 36 terabaiti), tostarp no vairāk nekā 50 iestāžu videokameru ierakstiem, kas tiek rūpīgi pārbaudīti un analizēti, papildus pieprasīta liela apjoma informācija no elektronisko sakaru operatoriem.

Tāpat policija atklāja, ka izmeklēšanā nozīmētas 16 ekspertīzes un tiek noskaidroti ar noziegumu saistītie fakti un iespējamie vaininieki. Kriminālprocesa izmeklēšanas laikā Valsts policija vērsusies pie septiņu valstu tiesībsargājošām iestādēm ar ļoti konkrētiem izmeklēšanu interesējošiem jautājumiem saistībā ar Bunkus slepkavību saistītiem faktiem un personām.

Jau vēstīts, ka Mārtiņš Bunkus nošauts šā gada 30. maijā Aizsaules ielā.

Top komentāri

Esmu sašutis par administratoriem
E
Es esmu sašutis par tiesu izpildītāju un administratoru mafijām, kuras aplaupa Latvijas iedzīvotājus un uzņēmumus.
Kristap !
K
Tu labāk klausies to cilvēku sašutumu, kurus "izģērba", apshēmoja un izdzina uz ielas, Tavs nolādētais brālis !!! Brīnos, ka neesi sadalījis ar bračku viņa likteni.
trusis nejaukais
t
ak shie sashutushie izredzeetie.. policija neleekaa apkaart buchodami rocinju? pagaidiet tuuliit notrausiishu assarinju.. nav drusku biedrs paaraak augstaas domaas par sevi? Diena vareetu nepubliceet visaadus shaadus attention seekerus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē