Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Čekušins: Arī opozīcijā Saskaņa varēs izpildīt vēlētājiem dotos solījumus

Arī strādājot Rīgas domes opozīcijā, Saskaņa varēs izpildīt vēlētājiem dotos solījumus, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda politiskā spēka Rīgas domes vēlēšanu līderis un jaunievēlētais deputāts Konstantīns Čekušins.

Viņš atzina, ka politiskā spēka rezultāti sestdien aizvadītajās domes vēlēšanās "varētu būt labāki", un Saskaņai ir jāizanalizē gan tie, gan zemā vēlētāju aktivitāte. Viņš atturējās komentēt, vai vēlēšanu aktivitāti un iznākumu ietekmēja bijušā pilsētas mēra Nila Ušakova (S) lēmums turpināt darbu Eiropas Parlamentā un domes koalīcijas sašķelšanās, jo līdz šim domē nav strādājis.

"Tā ir kopējā visu politiķu vaina. Pēc Saeimas vēlēšanām tik daudzi solījumi nav izpildīti," vēlētāju pasivitāti komentēja politiķis, veltot pārmetumus arī masu medijiem, kas esot ziņojuši tikai par Saskaņas sliktajiem darbiem, nepieminot veiksmes.

Jauno topošo koalīciju Čekušins novērtēja kā stabilu, taču neizslēdza, ka arī tajā var būt "visādi strīdi". "Es biju gatavs strādāt gan opozīcijā, gan koalīcijā, un arī tagad esmu gatavs strādāt opozīcijā, aizstāvot Saskaņas vērtības," apgalvoja jaunievēlētais deputāts, solot domāt par sociālo atbalstu, ģimenēm, taisnīgumu un citiem partijas izvirzītajiem mērķiem.

Viņš ir pārliecināts, ka arī opozīcijā varēs īstenot vēlētājiem dotos solījumus, jo Saskaņai ir stipra komanda, kurā ir gan pieredzējuši politiķi, gan jauni, tostarp viņš pats, un tieši komanda ir svarīgākais darbā. "Nezinu, varbūt esmu pārāk ambiciozs," atzina Čekušins.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās visvairāk balsu ir ieguvis Attīstībai/Par! un partijas Progresīvie (AP/P) apvienotais saraksts, kuram seko Saskaņa un Jaunā vienotība, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas sniegtā informācija, apkopojot balsis no visiem 156 iecirkņiem.

Provizoriskie rezultāti liecina, ka Rīgas domē ir iekļuvuši septiņi politiskie spēki. AP/P saraksts tiks pie 18 deputātu mandātiem, Saskaņa iegūs 12 domnieku krēslus, Jaunā Vienotība - desmit, Visu Latvijai-Tēvzemei un brīvībai/LNNK un Latvijas Reģionu apvienības apvienotais saraksts - septiņus, Gods kalpot Rīgai piecus, bet Latvijas Krievu savienība un Jaunā konservatīvā partija - katra pa četrām deputātu vietām.

Vēlēšanu rezultātu apkopošanu aizēnoja gadījumi divos vēlēšanu iecirkņos, kur neesošu zīmogu dēļ par nederīgām nācies atzīt aptuveni 600 balsu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē