Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Dūklavs par iespējamo interešu konfliktu: Ne jau KNAB pirmais interesējās, gan jau bija iesniegums

"Domāju, ka ne jau Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pirmais interesējās par to, gan jau bija kāds iesniegums. Nezinu, kas bija pirmais, kas interesējās, vai man ir vai nav interešu konflikta," Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma taujāts par KNAB sākto pārbaudi par viņa iespējamo ieinteresētību depozīta sistēmas ieviešanas bremzēšanā, atbildēja zemkopības ministrs un alus ražotāja Piebalgas alus līdzīpašnieks Jānis Dūklavs (ZZS).

Dūklavs atkārtoti pauda, ka "man nav nekāda pat doma bijusi, ka varētu būt interešu konflikts šinī jautājumā, jo es nepieņemu lēmumus. Arī attiecībā par depozīta sistēmu, kad tas tiks skatīts un lēmums pieņemts, tie būs koleģiāli lēmumi. (..) Es uzskatu, ka nekāda interešu konflikta nav, es to jau esmu teicis, tas jau bijis rakstīts presē. Ja pareizi atceros, arī KNAB viedokli ir paudis, ka tas laikam nebūs tā."

Ministrs arī norādīja, ka pat depozīta sistēmas ieviešanas gadījumā viņam daļēji piederošo uzņēmumu Piebalgas alus tas ietekmētu visai maz: "Man liekas, ka šogad PET pudeles no kopējā apjoma bija nepilni 5%. Ļoti minimāli ietekmētu." 

Jau vēstīts, ka KNAB izvērtēs informāciju par zemkopības ministra un Piebalgas alus līdzīpašnieka Dūklava rīcību saistībā ar atkritumu depozīta sistēmas ieviešanu. Atkritumu depozīta sistēmas ieviešana pašlaik atkal ir piebremzēta, jo pret to iebilda Zemkopības ministrija, kuru vada Dūklavs, kuru iecerētā sistēma varētu tieši skart kā alus rūpnīcas līdzīpašnieku.

KNAB gan vērš uzmanību, ka likuma Par interešu konfliktu novēršanu valsts amatpersonu darbībā administratīvo aktu izdošanas ierobežojumi neattiecas uz Ministru kabineta locekļiem, kad tie piedalās ārējo normatīvo aktu vai politisko lēmumu pieņemšanā, aģentūra LETA noskaidroja KNAB.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) valdībai izvērtēšanai iesniegusi grozījumus Iepakojuma un Dabas aizsardzības likumos, kuri nepieciešami, lai veicinātu iepakojuma depozīta sistēmas ieviešanu. VARAM norādījusi, ka vienīgā ministrija, kas konceptuāli joprojām nesaskaņo depozīta sistēmas ieviešanu Latvijā, ir Zaļo un zemnieku savienības kontrolētā ZM.

Top komentāri

Pat, ja bija iesniegums
P
- tad tas bija vajadzīgs. Citādi Jums un citiem varas cilvēkiem rodas visatļautības sajūta...
Kpss purnam uz foto
K
Tu komunist.Par kādiem līdzekliem māju UK pirki?Tur mājas maksā ap 400000£ No kurienes komunistam tāda nauda?Vai Brežņevs iedeva?
Nost kpss mūdžus
N
Šis te komūnists reāli pēc partijas funkcionāra izskatās-šādi te 1 maijā tribīnēs sēdēja kad parāde notika uz 13 janv.ielas. Īsts komunistu mēsla etalons.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē