Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Epidemiologs norāda, ka vizieri nesniedz tikpat labu aizsardzību kā sejas aizsargmaskas

Sejas aizsargus jeb vizierus nevar uzskatīt par analogiem sejas aizsargmaskām, jo tie nav tikpat efektīvi, žurnālistiem sacīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Viņš skaidroja, ka vizieri jeb sejas ekrāni neveido slēgtu vidi un no malām ir atvērumi, tādējādi tas, ko cilvēks izelpo un ieelpo, nonāk gaisā brīvi un bez jebkādas blokādes. Savukārt maska neļauj pilieniem, kas izplatās caur muti vai degunu, nokļūt gaisā.

"Arī starptautiski vizieris nav atzīts par vienlīdzīgu sejas aizsargmaskai," piebilda epidemiologs.

Vizieris ir drīzāk domāts kā papildu aizsardzības rīks papildu sejas aizsargmaskai augsta inficēšanās riska apstākļos, skaidroja Perevoščikovs.

Jau vēstīts, ka sakarā ar saslimstības ar Covid-19 pieaugumu valstī ir noteikta prasība valkāt sejas aizsargmaskas virknē publisko vietu, tostarp sabiedriskajā transportā un tirdzniecības vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē