Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Federācija: Latvijas kokrūpnieki pagaidām neizjūt izaugsmi būvniecībā

Latvijas kokrūpnieki pagaidām tiešā veidā neizjūt izaugsmi būvniecībā, intervijā aģentūrai LETA atzina Latvijas Kokrūpniecības federācijas izpilddirektors Kristaps Klauss.

"Nav sajūtas, ka tā [būvniecība] būtu strauji pieaugusi. (...) Ir lielas gaidas, ka tūlīt nāks iekšā Eiropas naudas un procesi notiks, bet nejūtu, ka šobrīd viss dunētu, visi strādātu un būtu izmisums, kur dabūt strādniekus," sacīja Klauss.

Viņš piebilda, ka Latvijā kokmateriālus lielos apmēros ierasti izmanto privātmēju būvniecībā. "Privātmāju segmentā kokmateriāls tiek patērēts diezgan lielos apmēros, taču es negribētu teikt, ka šobrīd būtu vērojams privātmāju celtniecības bums. Daudzdzīvokļu vai publisko ēku izbūvē koku izmanto pārsvarā tikai apdarē un kā vizuālos elementus. Valdība gan ir lēmusi, ka arī sešstāvu mājām nesošās konstrukcijas varēs būvēt no koka, taču tas nenozīmē, ka tūlīt visi tā sāks darīt," klāstīja Klauss.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Latvijas iekšzemes kopprodukts šogad trešajā ceturksnī, salīdzinot ar attiecīgo ceturksni pirms gada, palielinājies par 5,8% pēc kalendāri neizlīdzinātiem datiem. Spēcīgo ekonomikas izaugsmi trešajā ceturksnī nodrošinājis galvenokārt straujais kāpums būvniecībā, kur sasniegts 25% pieaugums.

Finanšu ministrijā norādīja, ka izaugsmi būvniecībā šogad veicina straujāka Eiropas Savienības fondu līdzekļu ieplūde, turklāt pieaugumu trešajā ceturksnī uzrādīja arī būvniecības sektori, kur dominē privātās investīcijas, tajā skaitā tirdzniecības ēku, degvielas uzpildes staciju, viesnīcu būvniecība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē