Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Graube: Krievija testē Latvijas un NATO aizsardzības struktūru reakciju

Krievija ne tikai testē savus ieročus, bet arī Latvijas un NATO drošības struktūru reakciju un gatavību, ceturtdienas rītā LNT raidījumā 900 sekundes pauda bijušais Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube.

Atbildot par šajās dienās notiekošajām Krievijas raķešu mācībām Baltijas jūras teritorijā, Graube atzina, ka to noteikti var vērtēt kā provokāciju. To varēja veikt daudz kur citur – slēgtās teritorijās, poligonos. Vietu netrūkst, bet šī vietas izvēle ir zīmīga.

Atbildot uz jautājumu vai iedzīvotāji var justies droši, Graube sacīja: "Militārs apdraudējums no šiem ieročiem ir minimalizēts". Viņš gan piebilda, ka tehniskās kļūdas iespēja pastāv vienmēr, bet, kā uzskata Graube, tā ir niecīga.

Tomēr pēc bijušā NBS komandiera domām, uz Krievijas rīcību jāskatās plašākā kontekstā - ko tad Krievija ar to grib pateikt? Viņaprāt no vienas puses tā ir savas varenības parādīšana, bet otra ir pašu ieroču testēšana un šādi viņi arī testējot NATO un Latvijas reakcijas un varēšanu. Proti, Krievija vēro, ko tad dara aizsardzības struktūras. Viņi arī pārbauda politiķu un tautas reakciju. Tā ir daļa no lielā militārās stratēģijas.

"Mēs esam attīstības procesā," sacīja Graube, norādot, ka Latvija ir uz pareizā ceļa, bet šādas Krievijas darbības var ieviest korekcijas, likt pārvērtēt arī mūsu aizsardzības plānus. 

Kā ziņots, Krievijas Galvenais gaisa satiksmes vadības centrs ir informējis Latviju, ka Krievijas Jūras spēki laika posmā no 4.aprīļa līdz 6.aprīlim virs Latvijas ekskluzīvās ekonomiskās zonas Baltijas jūrā plānot veikt raķešu šaušanas pārbaudi, aģentūrai LETA pavēstīja Aizsardzības ministrijā (AM).

Pārbaudes minētajās dienās notiks no plkst.6 līdz 18. Krievijas puse aicinājusi Latviju šajā laika posmā slēgt gaisa telpu 18 kilometru augstumā raķešu šaušanai paredzētajā zonā aptuveni 40 kilometrus no Latvijas krasta līnijas.

 

Top komentāri

Riebjas
R
No suņa, kurš pastāvīgi gaudo, saimnieks ātri tiek vaļā. Kur mums likt pastāvīgi daudzus gadus velti gaudošus muļķus?
ansis
a
Krievija vismaz teste un daras a musejie tikai gudri dirsh un skaisti raksta :)))))))))
Pareizais cełš
P
sacīja Graube, norādot, ka Latvija ir uz pareizā ceļa-jenotu huntas sargsuns to sacīja.Valsti izzaguši,pus tauta ir prom eiropā un šie esot uz pareizā ceła.Lopu bars jūs esat.Dzīvnieki.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē