Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Ikstens: Āboltiņa līdz diplomāta karjerai tiks ar godu

Politiķe Solvita Āboltiņa līdz diplomāta karjerai tiks ar godu, aģentūrai LETA sacīja politologs Jānis Ikstens. Viņš norādīja, ka Āboltiņas izslēgšanai no partijas Vienotība nevajadzētu radīt šķēršļus veiksmīgai diplomātiskajai karjerai, uzsverot, ka diplomātija ir vairāk ierēdniecisks amats, kur politiskā bagāža nav tik būtiska.

Komentējot partijas Vienotība iespējamās reitinga izmaiņas, Ikstens norādīja, ka ir maz ticams, ka lēmums izslēgt Āboltiņu varētu negatīvi ietekmēt partijas reitingu.

Ikstens arī norādīja, ka vienīgā situācija, kas varētu radīt sarežģījumus, ir varbūtība, ka frakcija atstāj Āboltiņu kā tās vadītāju. Taču Ikstens uzskata, ka šāda situācija ir maz ticama, jo šāda veida valdības šūpošana var novest pie balsu zaudēšanas tiem Vienotības biedriem, kuri ievēlēti no partijas reģionālajām nodaļām.

Jau ziņots, ka bijušo Vienotība līderi, līdzšinējo partijas Saeimas frakcijas vadītāju Āboltiņu partijas valde nolēma izslēgt no šī politiskā spēka par komentāriem un rīcību laikā, kad partija sprieda par iespēju mainīt ekonomikas ministru.

Āboltiņa vadīja Vienotību kopš 2011. gada līdz 2016. gadā par partijas priekšsēdētāju tika ievēlēts Andris Piebalgs. Toreiz Āboltiņa uz šo amatu nekandidēja. Iepriekš, kad Vienotība bija politisko partiju apvienība, Āboltiņa bija tās līdzpriekšsēdētāja, bet no 2008. līdz 2010. gadam - partijas Jaunais laiks valdes priekšsēdētāja.

Āboltiņas vadībā Vienotība ir guvusi atzīstamus panākumus Saeimas vēlēšanās, iegūstot tiesības trīs reizes valdību veidot Valdim Dombrovskim un vēl divas - Laimdotai Straujumai, tomēr pēdējā laikā partija ir piedzīvojusi dramatisku reitinga kritumu, tam pietuvojoties 5% robežai.

Top komentāri

Nieki
N
Tādus niekus gvelž tikai tas, kurš nekad nav mēģinājis dabūt darbu ĀM vai tās diplomātiskajā dienestā. Tāpat kā jebkura darba dabūšanā, ir vajadzīga aizmugure.
aleluja
a
Es nezinu, kurā diplomātiskajā dienestā gaida intriganti, kas izmesta no partijas un drīz var būt bez jebkādas politiskās aizmugures kā Saeimas ierindniece - ārā no frakcijām ? Galu galā jāšaubās, vai Konsulārajā nodaļā pie telefona tā vieta viņu gaida?
pusgods
p
Ja padzen par nediplomaatisku intrigoshanu, balvaa pienaakas veestnieka chins?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē