Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kariņš: Ņemot vērā Covid-19 britu paveida izplatību, ar esošajiem ierobežojumiem nepietiek

Ņemot vērā Covid-19 Lielbritānijas celma izplatību, ar esošajiem Latvijā ieviestajiem ierobežojumiem nepietiek, uzskata Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Politiķis šorīt intervijā TV3 raidījumam 900 sekundes uzsvēra, ka valdībai ir nepieciešams saprast, kāds būtu pareizākais solis, ko spert esošajā situācijā.

"Konstatējām, ka saslimstība Latvijā joprojām ir augta, slimnīcas joprojām ir krīzes stāvoklī un daudzi veselības aprūpes pakalpojumi netiek sniegti, ka arī Covid-19 britu mutācija izplatījusies jau visā valsts teritorijā, kas ir satraucoši," situāciju raksturoja premjers.

Kariņš akcentēja, ka ir nepieciešami tādi lēmumi, par kuriem būtu gatavs lemt viss Ministru kabinets. Savukārt sabiedrībai jāsaprot, ko un kāpēc lemj valdība. Viņš uzsvēra, ka satraucoša ir tieši vīrusa britu mutācijas izplatība valstī, kas neļauj saslimstības rādītājiem samazināties.

"Daudzi varbūt vēl nesaprot, ka saslimstības lejupeja varētu būt straujāka, ja nebūtu jaunā britu paveida, kas spiež saslimstību uz augšu. Ja atceltu ierobežojumus, mēs redzētu to pašu, kas notika Īrijā un Igaunijā. Arī atstāt tā, kā ir, pašlaik ir nepietiekoši," teica valdības vadītājs, piebilstot, ka valdība vērtēs to, kādi ierobežojumi ir pilnveidojami, lēmumu plānojot pieņemt nākamajā nedēļā.

Amatpersona uzsvēra, ka starpinstitucionālās koordinācijas vadības grupā, kurā strādā ne tikai ministriju pārstāvji, bet arī zinātnieki un sociālie partneri, izstrādās iespējamos rīcības variantus, par ko spriestu ministri. Līdz šim panākt ātrākus lēmumus esot kavējuši atšķirīgie ministru viedokļi, pārstāvot konkrētas nozares.

"Grupai jāpiedāvā vismaz divi varianti, tad politiskā līmenī varēsim izšķetināt, kuru variantu atbalstām un kāpēc," skaidroja politiķis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē