Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kariņš: Nodokļu likmes varētu samazināt tad, ja visi maksātu nodokļus

Pieaugot nodokļu nomaksai, varētu domāt par nodokļu samazināšanu, trešdien pēc tikšanās ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāju Ievu Jaunzemi žurnālistiem pavēstīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Jaunzeme žurnālistiem stāstīja, ka tikšanās laikā VID premjeram apliecinājis apņēmību pret uzņēmējiem neizturēties kā pret noziedzniekiem, bet ar laipnu un cieņpilnu attieksmi, jo tādējādi būtu iespējams palielināt nodokļu ieņēmumus. Vienlaikus premjeram tika prezentēti VID analītiskie rīki, kas ļauj atklāt nodokļu nemaksātājus.

"Mūsu mērķis ir brīvprātīga nodokļu nomaksa, jo tikai tā VID var mazāk iejaukties uzņēmējdarbībā. Es vēlētos, lai Latvijā būtu kā Zviedrijā, kur brīvprātīgi nodokļus nomaksā 90%. Bet patlaban pie mums brīvprātīgi nodokļus nomaksā 57%. Es vēlētos, lai, kamēr būšu VID vadītājas amatā, Latvijā brīvprātīgi nodokļus nomaksātu vismaz 65%. To plānoju panākt ar cieņpilnu attieksmi un uzņēmēju izpratni," atzina Jaunzeme.

Savukārt Kariņš piebilda, ka valdība ir iecerējusi līdz 2021. gadam izskatīt esošo nodokļu politiku, identificēt tās trūkumus un nepieciešamības gadījumā sistēmu uzlabot.

"Ja visi maksātu nodokļus, nevis kā tagad - daļa maksā, bet daļa maksā minimāli, tad varētu pat samazināt nodokļu likmes un iekasēt vairāk naudas.

Mans mērķis ir ilgtermiņā samazināt nodokļu likmes, lai audzētu nodokļu ieņēmumus.

Patlaban cilvēki izjūt netaisnību, kad viens maksā nodokļus, bet kaimiņš nemaksā. Spriežot pēc VID analītiskajiem rīkiem, var secināt, ka kaimiņš nemaz tik ilgi nevarēs nemaksāt nodokļus, jo VID jau tagad redz nodokļu nemaksātājus," norādīja Ministru prezidents.

Viņš uzsvēra, ka patlaban Latvijā ir augstas nodokļu likmes, nodokļi tiek iekasēti mazā apjomā, bet vajadzību ir daudz. "Tas neiet kopā. Sabiedrībai ir jāsaprot, ka nemaksāt nodokļus nozīmē atņemt kādam pensiju, atņemt ārstam un pedagogam algu. Tāpēc jāskatās, kā skandināvi var dzīvot ar zemākām nodokļu likmēm un iekasēt vairāk nodokļus. Iespējams to varēs panākt, pārskatot neapliekamo minimumu, bet jāskatās arī uz daudzajiem nodokļu režīmiem. Strādāsim, lai šo izlīdzinātu," uzsvēra Kariņš.

Top komentāri

varbūt
v
iekasētos nodokļus pa priekšu vajadzētu sakarīgi izmantot (neizshēmot)?
zvirbulēns
z
Nodokļus varētu samazināt uz pusi, ja vara nodokļu naudu burtiski nemestu krāsnīs ( vēstniecības visos pasaules kaktos, ekspo izstādes, simtgades jubilejas, neskaitāmie valsts kantori, lielais ministru kabinets, utt., utt..
fakts
f
Es visus nodokļus nomaksāju, bet kur valsts pienākumi pret mani? Rindas pie ārstiem, vienīgais īpašums, ko pats uzbūveju, nomaksājot visus pvn utt tiek aplikts ar nodokli utt kur vēl ceļa, degvielas utt nodokļi.... nožēlojami
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē