Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Kušners: Rimšēvičam būtu jānodod Razmusai savas balsstiesības ECB padomē

Pēc trīs nedēļām Latvijas Bankas (LB) prezidentam Ilmāram Rimšēvičam būtu jānodod savas balsstiesības Eiropas Centrālās bankas (ECB) padomē LB prezidenta vietniecei Zojai Razmusai, piektdien raidījumam Delfi TV ar Jāni Domburu sacīja LB padomes loceklis Edvards Kušners.

Viņš norādīja, ka patlaban Rimšēviča pilnvaras ECB padomē nekādā veidā nav ierobežotas, taču ir ierobežotas viņa spējas pilnvērtīgi veikt ECB padomes locekļa pienākumus.

Kušners norādīja, ka saskaņā ar ECB reglamentu, ja kāds no ECB padomes locekļiem kādu iemeslu dēļ nevar piedalīties balsošanā ilgāk nekā mēnesi, viņš var iecelt savu aizstājēju, kurš darbojas kā pilntiesīgs ECB padomes loceklis.

"Patlaban Zoja Razmusa ECB padomē var tikai sēdēt pie galda, bet nevar balsot. Domāju, ka pēc trīs nedēļām Rimšēvičam būtu jānodod savas balsstiesības Razmusai," sacīja Kušners.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir sācis kriminālprocesu pret Rimšēviču par kukuļņemšanu. Viņš paziņojis, ka nolēmis neatkāpties no amata. Viņa pienākumus pašlaik pilda Rimšēviča vietniece Zoja Razmusa, kura arī trešdien, 21.februārī, Rimšēviča vietā devās uz ECB padomes sēdi Frankfurtē.

Rimšēvičs tiek turēts aizdomās KNAB izmeklētā kriminālprocesā pēc Krimināllikuma 320.panta 4.daļas par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu lielā apmērā. Kukuļa apmērs šajā lietā ir vismaz 100 000 eiro. Par iespējamo nozieguma atbalstīšanu aizturēts un vēlāk atbrīvots uzņēmējs Māris Martinsons. Uzņēmējam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

KNAB paziņojis, ka šī krimināllieta nav saistīta ar kredītiestādēm, kas patlaban darbojas Latvijā, nedz ar ASV Finanšu ministrijas paziņojumiem par ABLV Bank darbību, nedz arī ar potenciālo tiesvedību starp Latvijas valsti un Norvik banku. Netieši noprotams, ka lieta varētu būt saistīta ar Trasta komercbanku, ko gan KNAB, gan Rimševiča puse nedz noliedz, nedz apstiprina.

Top komentāri

Buks
B
Redzu šī LB Kušnera pievienošanos LV visu augstāko varas ešelonu korim Rimševica apdrišanā. Varu viņam ieteikt to enerģiju labāk veltīt savas radniecības ar Trampa padomnieku Kušneru pierādīšai. Tas takš būtu viens patiess LB un LV veiksmes stāsts.
cik zinu Kušneru
c
liels nejēga lietās, par kurām atbild...
Zoja ar balsi
Z
Kušneram būs jānodod turpmākos gadus Rimšēvičam sausiņi !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Meklējot atbildīgos, jāsāk ar Āboltiņu

Jaunās Vienotības toreizējais ģenerālsekretārs Artis Kampars 12. Saeimas vēlēšanu naktī uzstājīgi lūdzis IT kompānijai SOAAR, kura gadiem ilgi gādāja par vēlēšanu tehnisko norisi, lai tās vadītājs Re...

Viena uzņēmuma likums

Absolūtā triecientempā valdībai un Saeimai "cauri tika izdzīti" grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz valstij iespēju iegādāties jaunemitētus fiksēta ienākuma vērtsp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē