Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
"Liepāja vēlas iet tā dēvētās smart city attīstības ceļu, jo pilsēta ir vieta, kur mēs ar saviem viedtālruņiem dzīvojam," atklāj Liepājas mērs Jānis Vilnītis

Laimes lācis nenāks, un nemaz nevajag. Saruna ar Liepājas mēru Jāni Vilnīti

Ne vienmēr viss vecais ir slikts. Ļoti labi atceros, kad Latvijā bija deviņas republikas nozīmes pilsētas un 26 rajoni. Iespējams, Rīga/Pierīga ir jaunā situācijā, bet reģionos tas būtu tikai saprātīgi, ja atjaunotu bijušos rajonus, nosaucot tos par novadiem, intervijā Jolantai Plaukai norāda Liepājas mērs Jānis Vilnītis.

Top komentāri

Rimpašēvics&KNAB
R
Latvijā tautai pa pauriem prieka dejā mīcās varenais un nemirstīgais PSKP laimes zilonis, kurš no PSRS laikiem nekur nav aizgājis. Tāpēc pārapstulbušie pilsoņi ar samīcītu saprātu vienmēr balsos par melīgajiem komūnistiem vai nacionālajiem cūkiniem, nodrošinot politmafijai laimes treknēšanu un krievbandīt netīra piķa mazgāšanu.
D
D
Laimes lācis nu tas pelmenis jenotu lops dimbrovskis taču uz Briseli aizmuka.Skaidrs ka nenāks vairs.
50 novadi
5
500 pagasti vai 26 rajoni - tās ir divas galējības. Bijušajā Preiļu rajonā ir Līvānu pilsēta un Preiļu pilsēta, divi neatkarīgi attīstības centri. Būtu muļķīgi tos apvienot. Un kāpēc Ilūkstes novads būtu jāpievieno Daugavpils rajonam, ja vairāk kopīgā tam ir ar Aknīstes novadu? Katrā vietā ir savi apstākļi - ekonomiskie, vēsturiskie, kulturālie utt. Piesaukt 26 rajonus nav loģiski. Latvijā ir 35 pilsētas, kurās iedzīvotāju skaits pārsniedz 5 tūkstošus iedzīvotāju, kā arī ir vairāki novadi, kuru centri arī ir lieli. Šie fakti vien liecina, ka Latvijā varētu būt vismaz 50 novadi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē