Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Levits atbalsta atvieglojumu ieviešanu pret Covid-19 vakcinētām personām

Atvieglojumu ieviešana pret Covid-19 vakcinētām personām pozitīvi ietekmēs vakcinācijas procesu un pozitīvi ietekmēs cilvēkus, kuri būs vakcinēti, tādu nostāju pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) žurnālistiem pauda Valsts prezidents Egils Levits.

Politiķis norādīja, ka jautājums par atvieglojumiem pret Covid-19 vakcinētām personām tiek diskutēts visā Eiropā. Turklāt Eiropas līmenī ir panākta vienošanās par Covid-19 pases ieviešanu ceļojumiem starp Eiropas valstīm. Tāpat, atkarībā no epidemioloģiskās situācijas, katra valsts var pievienot vēl dažādus atvieglojumus.

"Domāju, ka mums ir jāskatās, kā attīstās saslimstība. Man šķiet, ka valdībā nesen apspriestie atvieglojumi ir ļoti loģiski, bet vispirms ir jāskatās, ko saka vairums zinātnieku," uzsvēra valsts pirmā persona.

Levita ieskatā, šie atvieglojumi ir nepieciešami un tie radīs zināmu vilkmes efektu tiem cilvēkiem, kuri vēl nav izvēlējušies, vai vakcinēties vai nevakcinēties. Valsts prezidents vērsa uzmanību uz to, ka tagad ir sākusies masu vakcinācija un katrs, kurš grib, var saņemt vakcīnu.

LETA jau rakstīja, ka Ministru kabinets ceturtdien atbalstīja Veselības ministrijas (VM) priekšlikumu pakāpeniski atcelt ierobežojumus vakcinētām personām, vienlaikus ministri vēl diskutēs par konkrētiem pasākumiem, kurus varētu attiecināt uz vakcinētām personām.

VM rosināja nodrošināt "drošu, godīgu un kontrolētu ierobežojumu atcelšanu" vakcinētām personām vairākos soļos.

Pirmais solis paredz ieviest vakcinētajiem tādus pašus izņēmumus kā personām, kas pārslimojušas Covid-19. Otrajā solī paredzēts ieviest individuālo aizsardzības līdzekļu lietošanas atvieglojumus slēgtos un kontrolētos kolektīvos.

Trešais solis paredz ieviest atvieglojumus individuālu pakalpojumu sniegšanai. Savukārt ceturtais solis paredz ieviest plašākus atvieglojumus pulcēšanās ierobežošanai, pasākumu apmeklēšanai un pakalpojumu saņemšanai.

No VM provizoriskā plāna izriet, ka jau šonedēļ varētu ieviest izņēmumus pašizolācijas ievērošanai vakcinētām personām, iebraucot no valstīm ar augstu Covid-19 izplatību.

Nākamnedēļ varētu ieviest izņēmumus sejas masku lietošanai darba vietās, kur vienā telpā atrodas ne vairāk kā 20 cilvēki, kas visi ir vakcinēti.

No 1.jūnija varētu ieviest izņēmumus individuālo pakalpojumu sniegšanai, ja pakalpojuma sniedzējs ir vakcinēts.

Savukārt no jūnija vidus varētu paredzēt izņēmumus pulcēšanās ierobežojumiem, pakalpojumu saņemšanai un pasākumu apmeklēšanai.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik valodās jūs lasāt ziņas?

Diskusijas par sabiedriskajiem medijiem krievu valodā liek aizdomāties, kādās valodās mūsu sabiedrība prot lasīt, skatīties un klausīties ziņas dažādās platformās. (Par izklaides žanru šoreiz na...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē