Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Levits: jāapkopo pašvaldību labā prakse sabiedrības atbalstam krīzes situācijā

Valsts prezidents Egils Levits pirmdien sazinājās ar vairāku Latvijas pašvaldību vadītājiem, lai turpinātu apzināt situāciju un pašvaldību praksi Latvijas reģionos saistībā ar ārkārtas situāciju jaunā koronavīrusa ierobežošanai, portālu Diena.lv informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane.

Levits sarunā ar Valmieras pilsētas domes priekšsēdētāju Jāni Baiku (Valmierai un Vidzemei), Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāju Andri Rāviņu (ZZS) un Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāju Aleksandru Bartaševiču (Saskaņa) pārrunāja pašvaldību praksi, sniedzot atbalstu sabiedrībai vīrusa ierobežošanas laikā. Pašvaldību vadītāji informēja par savu pašvaldību darbu gan saistībā ar atbalstu maznodrošinātajām un riska grupām, gan uzņēmumiem.

Valsts prezidents augsti novērtēja Valmieras pilsētas pašvaldības proaktīvo rīcību, vienuviet pašvaldības mājaslapā koncentrējot visu nepieciešamo informāciju, kas pašvaldības iedzīvotājiem jāzina par dažādām dzīves jomām saistībā ar ārkārtas situāciju un pieejamo atbalstu. Levits pēc sarunas ir nācis ar priekšlikumu Latvijas Pašvaldību savienībai apkopot pašvaldību labo praksi un sniegt to kā iedvesmu citām pašvaldībām, lai pēc iespējas augstvērtīgāk palīdzētu katras konkrētās pašvaldības iedzīvotājiem.

Levits arī izsaka atzinību un pateicību visiem tiem reģionu uzņēmējiem, kuri aktīvi un radoši iesaistās, lai operatīvi saražotu sabiedrībai akūti nepieciešamās preces. Tāpat sarunā noskaidrojās: lai arī daudzi uzņēmumi atrodas dīkstāvē, reģionos ir tādi uzņēmumi, kur krīzes situācija ir radījusi nepieciešamību pieņemt jaunus darbiniekus un palielināt ražošanas apjomus, un ir jāpalīdz šiem uzņēmumiem izplatīt informāciju par pieejamajām jaunajām darba vietām.

Sarunā ar Valsts prezidentu pašvaldību vadītāji arī izteicās par nepieciešamību pēc ciešākas sadarbības starp Valsts policiju, pašvaldības policiju un pašvaldību, lai kopīgā darbā efektīvi palīdzētu ierobežot vīrusa izplatību.

Top komentāri

VVZ
V
Nez kāpēc atcerējos, ka Rūdolfam Blaumanim ir stāsts "Trakais Īzaks", un šajā stāstā ir teksts- "Lote grūte laike, īpase nabaga zīdem un visīpase manem."
Levitam
L
Ir pilnīgi saprotams, ka Jūs nepārzināt Latvijas politikas faktisko virtuvi, jo esat te jauns cilvēks, lai ar pats virzīts no partijām pilnīgi neskaidru (savtīgu????) interešu dēļ. Kur tādā gadījumā radīsies tie gudrie kas krīžu situācijās zinās kā rīkoties, ja viss te notiek pa blatiem? Kurā valstī un kad blatmaņi kaut ko ir zinājuši izņemot blatus?
Jānis
J
Levit, kad sāksi ierobežot valsts naudas tēriņus, bezjēgā imitējot rosīšanos ar saviem neskaitāmajiem padomniekiem? Kad Tu atteiksies no algas?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē