Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Levits: Latvijai būs vienota pozīcija ar pārējām valstīm par lidojumu aizlieguma zonu virs Ukrainas

Latvijai būs vienota pozīcija ar pārējām valstīm par lidojumu aizlieguma zonu virs Ukrainas, šodien preses konferencē pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) pauda Valsts prezidents Egils Levits, atbildot uz jautājumu par to, kāda ir Latvijas pozīcija pēc Igaunijas parlaments aicinājuma, izveidot virs Ukrainas lidojumu aizlieguma zonu.

"Latvijas pozīcija ir tāda pati kā visām pārējām Eiropas Savienības un NATO valstīm - galvenais ir pasargāt Ukrainu," norādīja prezidents. Viņš skaidroja, ka Ukrainas gaisa telpu var sargāt dažādos veidos, proti, gan ar lidojumu aizlieguma zonu, gan arī ar pretgaisa aizsardzības raķetēm.

Levits uzsvēra, ka Ukraina pašlaik saņem ļoti daudz pretgaisa aizsardzības raķešu un ir redzams, ka Krievijas gaisa dominance ir ļoti ierobežota Ukrainas gaisa telpā. Levits uzsvēra, ka visas opcijas ir vaļā un par to tiks spriests nākamajā ceturtdienā NATO samitā, kurā piedalīsies arī Valsts prezidents.

Kariņš piekrita Levita teiktajam. Premjers uzsvēra, ka, domājot par lidojumu aizlieguma zonu, ir jāatceras, ka, tādu ieviešot, debesis tiktu slēgtas arī Ukrainas lidmašīnām, kas līdz šim efektīvi darbojušās un iznīcinājušas krievu tankus un citus ieročus uz zemes.

Tāpat Kariņš arī sacīja, ka Vladimira Putina iebrukums Ukrainā ir vienojis rietumu pasauli, kas aktīvi arī apgādā Ukrainu ar ieročiem. "Ja mēs visas rietumu demokrātijas saprotam, ka cīņa nav tikai pret Ukrainu, Putina cīņa ir pret rietumu demokrātiju kā tādu, jo demokrātija ir Putinam vislielākais drauds," teica Ministru prezidents.

Kā vēstīts, 24.martā Briselē notiks NATO samits.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē