Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

LTRK: Ekonomikas lejupslīde Covid-19 dēļ ir iespējama visās tautsaimniecības nozarēs

Jaunā koronavīrusa Covid-19 izraisītās krīzes dēļ ekonomikas lejupslīde ir iespējama visās tautsaimniecības nozarēs, ietekmējot uzņēmumu ikdienas darbu, aģentūrai LETA pauda Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā (LTRK) pēc tās Zemgales padomes (ZP) sēdes.

LTRK Zemgales padomes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Pošeika, uzrunājot klātesošos, atzina, ka krīze skārusi vai tuvākajā laikā skars visas tautsaimniecības jomas, norādot - "notiekošais izraisa efektu - krīt viens, gāžas arī pārējie". Viņš arī pateicās visiem uzņēmējiem, kuri informē par konkrētām problēmām uzņēmumos un veidiem, kā tās risināt. Tas palīdz definēt tos atbalsta pasākumus, kas nepieciešami, lai mazinātu ekonomikas recesiju un mazinātu vīrusa radīto krīzi.

LTRK valdes locekle Katrīna Zariņa klātesošos attālināti informēja par aktualitātēm valdības īstenotajos atbalsta pasākumos, tostarp valdības lēmumu, ka jebkuras nozares Covid-19 krīzes skarts uzņēmums var kvalificēties dīkstāves pabalstam un nodokļu brīvdienām līdz trim gadiem. Šajā kontekstā viņa atgādināja par LTRK ciešo sadarbību ar valdību uzņēmēju interešu pārstāvēšanā, kas noveda pie šāda lēmuma.

Ceļa zīmju ražošanas uzņēmuma Signum valdes priekšsēdētājs Andris Upenieks sēdē atgādināja, ka, sniedzot atbalstu uzņēmumiem, būtisks akcents tiks likts uz palīdzību godprātīgiem nodokļu maksātājiem. Pēc viņa sacītā, tas ir ļoti pozitīvi, jo raida skaidru signālu par nepieciešamību maksāt nodokļus. 

Viņš arī uzsvēra, ka valdībai jādomā par ilgtermiņa atbalstu sistēmu, jo ražošanas uzņēmumi krīzes ietekmi labākajā gadījumā sajutīs pēc dažiem mēnešiem - šobrīd vēl tiek veikti šā gada sākumā saņemtie pasūtījumi. "Esam saņēmuši informāciju no ārvalstu sadarbības partneriem, ka ražotnes daudzās valstīs tiek slēgtas, tādējādi apstāsies arī naudas plūsma," brīdināja Upenieks. 

Zemgales padomes sēdes dalībnieki, diskutējot par turpmāko darbu pie papildinošiem pasākumiem  ekonomikas atveseļošanai, runāja par nepieciešamību aktīvāk strādāt pie administratīvo un finansiālo šķēršļu uzņēmējdarbībai mazināšanas. Klātesošie bija vienisprātis, ka svarīgāk kā citkārt ir  sadarboties un atbalstīt vienam otru, un pozitīvi novērtēja, ka šobrīd no kolēģu puses sajūt "pleca atbalstu" - daudzi gatavi steigties palīgā pārējiem.

LETA jau vēstīja, ka kopumā Covid-19 radīto negatīvo seku mazināšanai valsts līdz šim lēmusi atvēlēt tuvu trim miljardiem eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē