Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Petraviča: Labklājības jomā sagatavots sociāli atbildīgs budžets

Labklājības jomā nākamajam gadam ir sagatavots sociāli atbildīgs budžets, kurā iekļautos uzlabojumus jeb piešķirto papildu finansējumu sajutīs vairāk nekā 70 000 iedzīvotāju, šādu viedokli šodien debatēs par 2020.gada budžeta projektu pauda labklājības ministre, Saeimas deputāte Ramona Petraviča (KPV LV).

Politiķe norādīja, ka labklājības nozarei atvēlēta trešdaļa no kopējiem budžeta izdevumiem jeb 3,3 miljardi eiro. Petraviča uzskata, ka ir rasts finansējums minimālā ienākuma līmeņa palielināšanai sociāli vismazāk aizsargātākajām grupām.

Cita starpā paredzēts pieaugums minimālajām vecuma pensijām, invaliditātes pensijām, tajā skaitā cilvēkiem ar invaliditāti no bērnības, pastāstīja politiķe. Labklājības ministre pozitīvi novērtēja, ka ir izdevies spert pirmos soļus, lai uzlabotu šo cilvēku dzīves situāciju, lai viņu dzīves kvalitāte uzlabotos.

Petraviča arī akcentēja, ka ir paredzēts ieguldīt līdzekļus valsts aprūpes centros, lai šajās vietās radītu mājīguma sajūtu cilvēkiem ar garīgiem traucējumiem un bērniem ar invaliditāti no dzimšanas.

Kā ziņots, Saeima šodien ārkārtas sēdē konceptuāli skata valsts budžeta projektu 2020.gadam.

Ministru kabinets izskatīšanai parlamentā virzītajā 2020.gada budžeta projektā konsolidētie budžeta ieņēmumi prognozēti 9,89 miljardu eiro apmērā, bet izdevumi - desmit miljardu eiro apmērā. Salīdzinājumā ar 2019.gada budžetu, nākamgad ieņēmumi augs par 717,1 miljonu eiro, bet izdevumi - par 610,1 miljonu eiro.

Valsts pamatbudžeta ieņēmumi 2020.gadā prognozēti 6,88 miljardi eiro un izdevumi plānoti 7,22 miljardi eiro. Valsts pamatbudžeta izdevumu palielinājums, salīdzinot ar 2019.gada plānu, ir 400 miljoni eiro jeb 5,9%. Izdevumu palielinājums ir 325,2 miljoni eiro, kas paredzēts izdevumiem valsts pamatfunkciju finansēšanai.

Valsts speciālā sociālās apdrošināšanas budžeta ieņēmumi un izdevumi prognozēti attiecīgi 3,2 miljardi eiro un 2,97 miljardi eiro. Valsts speciālā budžeta izdevumu palielinājums pret 2019.gada plānu ir 211,2 miljoni eiro jeb 7,6%.

Top komentāri

Abet
A
Meitiņ,kāda atzīme tev bija matemātikā? Kā var tērēt vairāk par ieņēmumiem?
krams
k
kaut tev visu alikušo mūžu pārtikt no tāda pielikuma!|
P
P
Tiešām invalīdu un sērdieņu ir tik daudz ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē