Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Politologs: Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu gadījumā tagadējā koalīcija varētu zaudēt varu

Politologs Juris Rozenvalds aģentūrai LETA norādīja, ka pēc spilgtāko līderu - Andra Amerika (GKR/S) un Nila Ušakova (S) - aiziešanas no partijas, ir liela iespējamība, ka ārkārtas vēlēšanās koalīcija varētu iegūt nepietiekamu rīdzinieku atbalstu.

"Pašreizējai koalīcijai ārkārtas vēlēšanās varētu būt diezgan drūmas perspektīvas, ņemot vērā to, ka jau iepriekšējās vēlēšanās viņi izlīda kā caur adatas aci," atzīmēja Rozenvalds, piebilstot, ka ārkārtas vēlēšanu gadījumā Saskaņa un Gods kalpot Rīgai (GKR) varētu zaudēt varu uz vairākiem gadiem.

Viņš arī sacīja, ka viņaprāt, koalīcija tomēr meklēs dažādus sadarbības modeļus, viens no tiem varētu būt Saskaņas un GKR sadarbošanās ar jaunizveidoto Neatkarīgo deputātu frakciju, lai noturētu varu.

Rozenvalds pieļāva iespēju, ka GKR varētu sadarboties ar citām partijām, taču pēc viņa domām, koalīcija tomēr vispirms mēģinās sadarboties ar no partijas Saskaņa izslēgto deputātu dibināto frakciju.

Kā Rozenvalds norādīja, koalīcijai ir svarīgi saglabāt varu līdz nākamajām Rīgas domes vēlēšanām, lai cilvēkiem "piemirstos" skandāli un varētu paspēt izdarīt, ko labu, tādējādi iekļūstot Rīgas domē arī pēc vēlēšanām.J

Jau ziņots, ka pēc jauna Rīgas mēra ievēlēšanas ir sašķēlusies partijas Saskaņa Rīgas domes frakcija. No frakcijas "par rupjiem pārkāpumiem" izslēgti četri biedri - Rīgas domes vicemērs Vadims Baraņņiks un deputāti Valērijs Petrovs, Aleksejs Rosļikovs un Vitālijs Dubovs-, kuri piektdien izslēgti arī no partijas kopumā. No Saskaņas izslēgti deputāti 3.jūnijā paziņoja par jaunas frakcijas izveidošanu, kuras nosaukums būs Neatkarīgo deputātu frakcija un vadītāja lomu uzņemsies Petrovs. Jaunizveidotās frakcijas pārstāvji uzreiz uzsvēra,. ka Rīgas domē atbalstīs "uz attīstību vērstus lēmumus".

Tikmēr Rīgas domē saglabājas situācija, ka valdošajai koalīcijai vairs nav 32 balsu, bet gan tikai 28 - tieši tikpat, cik opozīcijai. Viens no opozīcijas deputātiem līdz šim balsojumos parasti ir atbalstījis valdošās koalīcijas viedokli.

Top komentāri

Ievēlēti no Saskaņas
I
Viņus ievēlēja tāpēc, ka viņi bija Ušakova vadītajā Saskaņas sarakstā. Citādi viņi nebūtu nekas. Tagad taisa rebes, lai tiktu pie labākiem amatiem. Ar sūdainu mietu tādus vajag patriekt, nevis sadarboties!
Divi jau no skata ir atbaidoši
D
Rosļikovs un Baraņņiks jau pēc izskata ir atbaidoši. Kāpēc Nils tādus vispār iekļāva sarakstā?
Jūrmalā ZZS+Saskaņa ir saskaņā
J
Jūrmalā "latviskā" ZZS ir pilnīgā saskaņā ar Saskaņu. Kāpēc lai Rīgā kāda no "latviskajām" partijām amatu un lielo otkatu dēļ uz to "neparakstītos"?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Meklējot atbildīgos, jāsāk ar Āboltiņu

Jaunās Vienotības toreizējais ģenerālsekretārs Artis Kampars 12. Saeimas vēlēšanu naktī uzstājīgi lūdzis IT kompānijai SOAAR, kura gadiem ilgi gādāja par vēlēšanu tehnisko norisi, lai tās vadītājs Re...

Viena uzņēmuma likums

Absolūtā triecientempā valdībai un Saeimai "cauri tika izdzīti" grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz valstij iespēju iegādāties jaunemitētus fiksēta ienākuma vērtsp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē