Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Prezidents Zinību dienā izglītības nozarei vēl izcilību un cieņu un sadarbību starp skolotājiem un skolēniem

Latvijas izglītības iestādēs arvien jātiecas uz augstu kvalitāti un izcilību, bet pedagogiem un audzēkņiem jāspēj vienam otru sadzirdēt, apsveikumā Zinību dienā vēl Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

"Mans sapnis ir profesionāli pedagogi Latvijas skolās un mācībspēki augstskolās, augsta izglītības kvalitāte un radoša pieeja mācību procesam," vēsta prezidents, "tā ir arī patstāvība un izcilība, spēja uzklausīt, prasme sarunāties un būt sadzirdētam."

Prezidents uzsver, ka nepieciešama savstarpēja cieņa un sadarbība starp skolotājiem un skolēniem, starp dažādu paaudžu pedagogiem un mācībspēkiem. "Tas ir mans ideāls un mērķis, uz ko aicinu ikvienu, kuram rūp izglītības kvalitāte un pieejamība Latvijā," paudis politiķis.

Rinkēvičs aicina katru iedzīvotāju, neatkarīgi no vecuma un jau iegūto diplomu skaita, turpināt mācīties un augt. "Jāmācās ir ne tikai skolēniem un studentiem, bet ikvienam no mums - ik dienu mūsu darba un dzīves skola prasa apgūt jaunas zināšanas un iemaņas. Jo tikai tā mēs spējam radīt jaunas idejas un vērtības mūsu valsts izaugsmei."

"Šodien īpašs paldies visiem, kuri skolu un augstskolu sauc par savu - gan tiem, kuri mācās, gan tiem, kuri māca. Jūsu entuziasms un pieredze ir pamats tam, lai Latvijas nākotne būtu drošās rokās, jo mūsu nākotne ir gudri, izglītoti un radoši jaunieši. Spēku un izturību mācīt un galvenais - mācīties un pilnveidoties pašiem!" vēl prezidents.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē