Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Pūce: Risinājumu Covid-19 mazināšanai jāmeklē ātri, lai nepārslogoto veselības aprūpes sistēmu

Politiķiem risinājumu Covid-19 izplatības mazināšanai jāmeklē ātri, lai nepārslogotu veselības aprūpes sistēmu un slimnīcās būtu iespējams turpināt ārstēt gan Covid-19, gan citu slimību pacientus, aģentūrai LETA sacīja "Attīstībai/Par!" (AP) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Juris Pūce.

Pūce pateicās Valsts prezidentam Egilam Levitam par otrdienas sarunu ar Saeimas frakciju vadību šajā jautājumā un norādīja, ka ceturtdien, 2.septembrī, Saeimas priekšsēdētāja Ināras Mūrnieces (AP) vadībā šo diskusiju paredzēts turpināt starp koalīcijas un opozīcijas frakciju pārstāvjiem.

Vaicāts par tā dēvētā vakcinācijas likumprojekta tālāko virzību, AP frakcijas vadītājs norādīja, ka opozīcijas frakcijas iepriekš teikuši, ka centīsies vismaz uz laiku bloķēt likuma grozījumu spēkā stāšanos. Taču situācijā, kad diez gan strauji pieaug saslimušo un hospitalizēto skaits, risinājumu starp frakcijām nepieciešams rast nekavējoties nevis pēc diviem vai trim mēnešiem. Par to liecina arī Veselības ministrijas (VM) publicētās prognozes par hospitalizēto skaita pieaugumu nākotnē.

Par iespējamo risinājumu un VM principiem paredzēts spriest arī AP frakcijā. Pagaidām valdības virzītie likuma grozījumi Covid-19 pārvaldības likumā nevirzīsies uz priekšu, bet to skatīšana arī nav arī apturēta, skaidroja Pūce. Attiecībā uz grozījumos piedāvātajām tiesībām darba dēvējam pārtraukt darba attiecības ir jāmeklē alternatīvs juridisks risinājums, kas nav tik apgrūtinošs, sacīja politiķis, kurš norādīja, ka šo normu ierosināja darba devēji.

Kā ziņots, ar likumu Covid-19 ierobežošanas pasākumus nav adekvāti risināt, jo pie tik straujām situācijas izmaiņām, ir grūti ar likuma spēku uz tām reaģēt, tāpēc plašākas pilnvaras šajā jautājumā ir jādod valdībai un pašvaldībām, šorīt intervijā LTV raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Valsts prezidents Egils Levits.

Viņaprāt, likumā ir jāparedz pietiekošas pilnvaras rīkoties Ministru kabinetam un pašvaldībām, lai varētu "adekvāti reaģēt" mainīgajā situācijā.

Likumprojektu par prasību konkrētās nozarēs strādājošajiem obligāti vakcinēties pret Covid-19 Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija pašlaik skatīt neturpinās, pēc sarunas ar Valsts prezidentu Egilu Levitu Latvijas Radio pavēstījis "Jaunās vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairāk raugās uz Rietumiem

Latvijā aizvien populārāks kļūst viedoklis, ka nepieciešama dziļāka integrācija Eiropas Savienībā (ES), pat ja tā nes līdzi politiskās un ekonomiskās suverenitātes mazināšanos. 2019. gada pavasar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē