Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Puntulis: Līdztekus pieminekļa demontāžai Pārdaugavā jānotiek sabiedrības diskusijām par teritorijas tālāko izmantošanu

Nepieciešams nojaukt esošo okupācijas laika objektu, kas simbolizē Latvijas okupāciju un "mūsu kopīgo neizlēmību", tomēr līdztekus jānotiek plašām sabiedrības diskusijām par to, kas šajā teritorijā atradīsies pēc objekta nojaukšanas, aģentūrai LETA akcentēja kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA).

Ministrs minēja, ka viņš kā Dziesmusvētku padomes priekšsēdētājs ir rosinājis Dziesmusvētku rīkotājam - Latvijas Nacionālajam kultūras centram - apsvērt iespēju 2023.gada svētku laikā tur rīkot atsevišķus Dziesmusvētku pasākumus. Puntulis uzsvēra, ka Kultūras ministrija ir gatava aktīvi iesaistīties arī dažādos diskusiju formātos par šīs teritorijas nākotni.

Jautāts, vai pēc pieminekļa Uzvaras parkā nojaukšanas varētu sākt diskusijas par Rīgas akustiskās koncertzāles iespējamo būvniecību Pārdaugavā, ministrs uzsvēra, ka 8.martā Ministru Kabinets pieņēmis konceptuālu lēmumu par koncertzāles novietni Kongresu namā.

Pēc Puntuļa paustā, lēmums ir tapis sadarbībā ar Latvijas Arhitektu savienību (LAS) un Rīgas Domi, tā pamatā ir padziļināta novietņu izpēte un nozares viedoklis. Viņš arī uzsvēra, ka parka Pārdaugavā teritorija tika vētīta LAS veiktajā pētījumā, un līdzīgi kā cits okupācijas simbols - ēka Elizabetes ielā, Rīgā, - palika otrajā trijniekā.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas dome nolēma demontēt padomju pieminekli Pārdaugavā. Deputāti nolēma uzdot "Rīgas pieminekļu aģentūrai" veikt nepieciešamās darbības objekta demontāžai.

Pieminekļa demontāžas darbiem vajadzētu sākties šogad, turklāt būtu godīgi nojaukšanas izmaksas segt no valsts budžeta, aģentūrai LETA iepriekš teica Rīgas mērs Mārtiņš Staķis.

LETA jau rakstīja, ka jautājums par padomju pieminekļa demontāžu aktualizējās pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums ir izdevīga vienota un stabila Vienotība

Triecieni, kurus pēdējā laikā saņēmusi vadošā partija Vienotība, diez vai varētu sašūpot arī valdības konstrukciju – koalīcijas partneriem izmantot situāciju neesot intereses. Tas nozīmē, ka op...

Vinnēs tie, kas pielāgojas

Dažādi ekonomisko situāciju un biznesa vidi raksturojošie dati, ekspertu viedokļi, aptauju rezultāti, kā arī pieredzes stāsti atklāj, ka par veiksmes atslēgu gan uzņēmumu, gan nozaru, gan ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē