Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Reemigrante: Neapsveru pat tādu domu, ka būšu vīlusies Latvijā

"Es neapsveru pat tādu domu, ka būšu vīlusies Latvijā. Kā var vilties Latvijā? Tu vari vilties sevī. Ja tu iesi un darīsi, tad jau arī viss būs," raidījumam LNT Ziņas saka reemigrante Antra Paeglīte.

Pēc nepilnu sešu gadu ilgas dzīves Anglijā Antra Paeglīte plāno atgriezties Latvijā. Antra Londonā visus šos gadus strādājusi latvietes Margaritas Beļskas izveidotajā skaistumkopšanas salonā un skolā. Šajā laikā apguvusi visas profesionālās iemaņas, lai Latvijā atgrieztos kā labi pelnoša speciāliste. Darbu Rīgā viņa ir atradusi. Vēl pat neesot Latvijā, visi pieraksti ar jaunajiem klientiem ir pilni jau pirmajā atgriešanās mēnesī.

Latvijā Antra plāno ne tikai strādāt salonā, bet arī meklēt dažādus finansējuma avotus pašai sava biznesa uzsākšanai. Londonā Antra iemācījusies biznesa pamatus.

Latvijā nolēmusi atgriezties arī Irēnas Konrādes ģimene, kas Anglijā nodzīvojusi 16 gadus. Hipotekārajā kredītā iegādātā māja Londonā jau ir pārdota. Tāpat pārdotas tiks arī lielākā daļa mēbeļu.

Irēnas vīrs nesen jau ir aizbraucis uz Latviju un vēlas iegādāties privātmāju Ventspilī. "Mēs varam nopirkt māju un sākt nelielu biznesu," saka Irēna. 

Viens no iemesliem, kāpēc Irēnas ģimene nolēmusi atgriezties Latvijā, ir arī finansiālais, proti, Londonā vairs nevarot pietiekami labi nopelnīt. Tam par iemeslu ir bulgāru un rumāņu imigrantu straujais skaita pieaugums. Viņi ir gatavi strādāt pat par dempinga cenām, tādējādi izkonkurējot latviešus, bet latvieši nav gatavi samazināt stundas likmi.

"Mans vīrs celtniecībā izjūt konkurenci. Viņš tomēr saprot, ka viņš ir meistars savā jomā, tāpēc viņš negrib strādāt par kapeikām," uzsver Irēna. 

"Mēs vairs nevaram to atļauties, tad mēs nevaram samaksāt mājas kredītu. Tas vairs nav tas, kad mēs atbraucām, kad bija ļoti labi. Ilgi bija labi, līdz Brexit. Tad sākās tas haoss. Laikam cenšas paspēt vēl iebraukt, kamēr vēl var, kamēr nav pavisam izstājušies," piebilst Irēna. 

Jūlijā uz dzīvi Latvijā atgriezīsies arī Ilze Vingre ar ģimeni. Latvijas simtgadē ģimene valstij dāvās jaunu pilsoni. Ģimene ir bērniņa gaidībās. "Gribas, lai bērns piedzimst Latvijā, ir latvietis un ar latvieša saknēm. Tie bērni, kas piedzimst šeit, diemžēl vairāk neatgriežas," norāda Ilze. Tāpat sieviete atklāj, ka vēlas uzsākt zemnieku saimniecību.

 

Top komentāri

Kad sajutīs ierēdņu patvaļu, tad dz
K
Kad sajutīs ierēdņu mazohistiski varaskāro patvaļu, tad dziedās citu dziesmu
LND
L
Nu nezinu, nepaarliecina shis pozitiivisms...pirmkaart, nekaadi rumaanji un bulgaari neatnjem darbus. Nozaree, kur stradaaju (hospitality, kas ir gan viesniicas, gan restoraani) ir akuuts darbinieku truukums, iipashi Londonaa. Un preteeji rakstaa teiktajam, tieshi kopsh Brexit pazinjojuma, nespeejam nokomplekteet komandas. Nebrauc vairs tik daudz! Otrkaart, kaada Latvijaa alga? Jaa, it kaa dziivoshanas izmaksas leetaakas, bet paartika veikalos daargaaka nekaa Londonaa, apgjeerbs un apavi arii...Diemzheel Londonaa pat ar minimaalo algu var normaali dziivot (ne shiki, bet var). Nav veel Latvijaa tik augsts liimenis. Un treshkaart, lai ko arii teiktu, bet pasaules (un UK tai skaitaa) dotaa iespeejas nevar ieguut Latvijaa. Pasaules pieredze ir ljoti sveetiiga un gan lielaas, gan nishas kompaanijas, speej iedot ko taadu, ko maajaas neieguut. Tas nenozimee, ka varbuut peec laika nevar atgriezties dzimtenee, bet karjeras iespeejas ir viennoziimiigi daudz plashaakas un augstaakas.
ielidošanas termināļi ir pārpildīti
i
Lielā remigrācija ir sākusies! Rīgas lidostā visi ielidošanas termināļi ir pārpildīti.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē