Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Reirs: Covid-19 krīze ekonomisko situāciju nav padarījusi tik sliktu kā prognozēts

Covid-19 pandēmijas radītā krīze valsts ekonomisko situāciju nav padarījusi tik sliktu kā sākotnēji prognozējām, otrdien pēc valdības sēdes atzina finanšu ministrs Jānis Reirs (JV).

Ministrs norādīja, ka Valsts kasē joprojām ir pieejami brīvi līdzekļi 2,9 miljardu eiro apmērā.

"Mēs esam nedaudz labākā situācijā, nekā prognozēts, jo prognozes tika veidotas marta sākumā, kad vērās ciet tādi reģioni un ekonomikas kā Itālija un Spānija. Turklāt mēs nevarējām paredzēt ierobežojumu apjomu," skaidroja Reirs, brīdinot par vīrusa ietekmi uz ekonomiku arī turpmāk.

Ministrs norādīja, ka Latvijas galvenie eksporta tirgi Vācija un Zviedrija krīzē nav tik daudz cietušas, tāpēc Latvijai aktīvāk jādomā par eksportējošo uzņēmumu atbalstu. Patlaban tiek izstrādāta lielu ilgtermiņa aizdevumu programma un tiek domāts par darbavietu subsidēšanu.

Pēc finanšu ministra teiktā, lai arī Latvijā saistībā ar Covid-19 izplatības mazināšanu bija salīdzinoši vieglāki ierobežojumi, tomēr vīrusa izraisītā krīze būtiski skāra tūrisma, izmitināšanas un ēdināšanas nozares.

"Kopumā ekonomiskā un budžeta situācija nav tik slikta, kā prognozējām, bet nevaram gluži teikt, ka nekā nav bijis," Latvijas ekonomisko situāciju raksturoja Reirs.

 

Top komentāri

Pareizaisjautājums
P
" Covid-19 krīze ekonomisko situāciju nav padarījusi tik sliktu kā prognozēts" ... vai tas ir "pateicoties" vai "par spīti" pasaules vadoņu rīcībai?
jautājums
j
LETA, bet cik bija prognozēts un cik ir īstenībā? Galveno esat piemirsuši...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē