Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rinkēvičs aicina aktivizēt Latvijas un Moldovas attiecības ekonomiskajā jomā

Latvijas un Moldovas attiecības ir draudzīgas un konstruktīvas, bet tās ir jāaktivizē ekonomiskajā jomā, kopīgā preses konferencē ar Moldovas ārlietu un Eiropas integrācijas lietu ministru Aurelju Čokoju žurnālistiem sacīja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Šodien Rinkēvičs tikās ar Čokoju, kurš Latvijā uzturas darba vizītē. Ministri pārrunāja Latvijas un Moldovas divpusējās attiecības, Moldovas sadarbību ar Eiropas Savienību (ES) un situāciju Pārdņestrā.

Tikšanās laikā Rinkēvičs pauda gandarījumu, ka Latvijas un Moldovas attiecības ir draudzīgas un konstruktīvas, turklāt abu valstu ekonomiskajās attiecībās vērojama pozitīva pieauguma tendence, kas ir jāaktivizē. Tāpat ministrs aicināja Moldovu sadarboties tādās nozarēs kā bioekonomika, biomedicīna, viedās tehnoloģijas, viedā enerģija un informācijas tehnoloģijas, kā arī tranzīta un loģistikas jomā. 

Savukārt Moldovas ārlietu ministrs aicināja atklāt tiešo aviosatiksmi starp Rīgu un Kišiņevu un veicināt sadarbību starp abu galvaspilsētu pašvaldībām.

Kā norādīja Rinkēvičs, Latvija ir sniegusi atbalstu Moldovai divpusējās attīstības sadarbībā jau 15 gadus. Divpusēji Latvija sniedz atbalstu tādās jomās kā laba pārvaldība, robežu pārvaldība, reģionālā un lauku attīstība, mazu un vidēju uzņēmumu konkurētspējas veicināšana, uzskaitīja ministrs. "Iepriekšējā Moldovas valdība bija veiksmīgi uzsākusi reformu procesus, un mēs sagaidām, ka darbs tiks turpināts," uzsvēra Rinkēvičs.

Puses pārrunāja Pārdņestras konflikta risināšanas centienus ar miermīlīga dialoga palīdzību, respektējot Moldovas starptautiski atzītās robežas. Rinkēvičs sacīja, ka atzinīgi vērtējama un atbalstāma izveidotā 5+2 pārrunu formāta progresu, kad sarunās iesaistīta Moldova, Piedņestra, Ukraina, Krievija, Eiropas Drošības un sadarbības organizācija (EDSO), bet Eiropas Savienība (ES) un ASV piedalās kā novērotāji. "Konflikta noregulēšanas jautājumi risināmi šī dialoga ietvaros, ņemot vērā visu sarunu partneru viedokļus," pauda Rinkēvičs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik valodās jūs lasāt ziņas?

Diskusijas par sabiedriskajiem medijiem krievu valodā liek aizdomāties, kādās valodās mūsu sabiedrība prot lasīt, skatīties un klausīties ziņas dažādās platformās. (Par izklaides žanru šoreiz na...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē