Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rinkēvičs: Apvienotā Karaliste paliks ciešs sadarbības partneris Latvijai arī pēc Brexit

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) pietkdien Londonā tikās ar Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes parlamenta Lordu palātas vicespīkeru un Eiropas Savienības komitejas priekšsēdētāju lordu Bosvelu, faktisko premjerministres vietnieku Deividu Lidingtonu un ārlietu ministru Džeremiju Hantu, lai pārrunātu Latvijas un Apvienotās Karalistes divpusējās attiecības un Apvienotās Karalistes gatavošanos Brexit, vēsta Ārlietu ministrija.

Rinkēvičs sarunā ar Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes ārlietu ministru Džeremiju Hantu pauda gandarījumu par teicamo politisko dialogu starp abām valstīm. “Mēs vēlamies turpināt uzturēt ciešas attiecības arī pēc Apvienotās Karalistes izstāšanās no Eiropas Savienības,” sacīja Rinkēvičs. Ministrs pauda atbalstu Ziemeļvalstu, Baltijas valstu un Lielbritānijas (NB8+UK) formātam, ko būtu jāpadara intensīvāku.

“Mēs vēlamies iespējami sakārtotu Apvienotās Karalistes izstāšanos. Ja no Apvienotās Karalistes puses tiks prasīts izstāšanās pagarinājums, tad par iespējamo pagarinājumu un nosacījumiem būtu jāvienojas š.g. 21.-22. marta Eiropadomei, vienlaikus mums ir svarīgs skaidrs Lielbritānijas valdības piedāvājums tālākiem soļiem breksit sakarā. Izstāšanās gadījumā mēs vēlamies nodrošināt iespējami labvēlīgus nosacījumus Lielbritānijas pilsoņiem Latvijā un sagaidām paritāti attiecībā uz Latvijas valstspiederīgajiem Apvienotajā Karalistē. Vēlos apliecināt, ka Apvienotā Karaliste paliks ciešs sadarbības partneris arī pēc breksit,” sarunā uzsvēra Rinkēvičs.

Tāpat ministrs pateicās par Lielbritānijas pilnvarojumu (letter of entrustment) Gērnsijai uzsākt sarunas par Sociālās drošības līgumu ar Latviju, kas ir nepieciešams sociālo tiesību, tostarp tiesību uz pensiju un citiem sociālās drošības pasākumiem, nodrošināšanai Gērnsijā strādājošajiem Latvijas valstspiederīgajiem.

Latvijas ārlietu ministrs pateicās par Apvienotās Karalistes militāro klātbūtni Baltijas reģionā un lēmumu to pastiprināt. “Apvienotās Karalistes ieguldījums drošības politikas jomā mūsu reģionā ir īpaši nozīmīgs. Sagaidām, ka ārlietu ministru sanāksme aprīlī Vašingtonā un līderu samits decembrī Londonā apliecinās ciešo transatlantisko saikni un sabiedroto vienprātību par vienlīdzīgāku aizsardzības izdevumu sadalījumu,” pauda ārlietu ministrs. 

Puses arī pārrunāja abu valstu sadarbību Latvijas informatīvās telpas drošības stiprināšanā.

Latvija un Apvienotā Karaliste ir uzticami sabiedrotie un partneri, ko vieno cieša sadarbība drošībā, ekonomikā un tirdzniecībā, kā arī kultūrā, izglītībā un citās jomās. Apvienotajā Karalistē atrodas arī lielākā Latvijas diasporas daļa – vairāk nekā 100 000 tautiešu.

Top komentāri

Visu zemju
V
gaji, savienojieties?
no UK
n
Dirsā raus petuhu-online. Tas tiesa.
ПИДОРАСЫ НЕ БЛОКИРУЙТЕ
П
В РИГЕ проходит МАРШ памяти фашистов-легионеров.Поют песни и поднимают дух войны против России.Но какой дух могут поднять УПИДАРЁННЫЕ латыши..смешно.Только котов возле мусорных баков пугают. Наверно вечером почитатели легиона SS устроят застолье,а на десерт ОТСОСУТ друг у друга
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē