Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

SPKC: Covid-19 infekcijas izplatība Latvijā vēl kādu laiku augs

Visur Eiropā joprojām pieaug Covid-19 infekcijas gadījumu skaits, tāpēc prognozējams, ka pieaugums vēl kādu laiku turpināsies arī Latvijā, šorīt LTV Rīta panorāmā prognozēja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Speciālists uzsvēra, ka šādos apstākļos svarīgi ir turpināt Latvijā sāktās profilaktiskās darbības, īpaši mēģinot izsekot inficēšanās avotiem.

Perevoščikovs stāstīja, ka aptuveni divas trešdaļas no jaunajiem inficēšanās gadījumiem tiek identificēti kā ārvalstīs notikuši, bet trešdaļa jauno pacientu inficējusies Latvijā, kontaktējoties ar kādu Covid-19 inficēto.

Starp inficētajiem joprojām nav smagu saslimšanas gadījumu. Jo vairāk saslimušo tiek atklāti agrīnā stadijā un jo vairāk testu tiek veikts, jo labāk Latvijai veiksies ar slimības ierobežošanu, uzskata Perevoščikovs.

Perevoščikovs norādīja, ka šajā Covid-19 epidēmijas stadijā īpaši svarīgi ir plašāk sākt testēt dažādas riska grupas, piemēram, pievēršoties slimnīcās nonākušajiem pacientiem ar smagām respiratorām slimībām.

Taujāts par Latvijā noteiktā ārkārtas stāvokļa ilguma un varbūtēju nepieciešamību to pagarināt, Perevoščikovs nekādas prognozes neizteica. Kā skaidroja speciālists, kamēr pret vīrusu neizveidosies populācijas imunitāte, tikmēr arvien pastāvēs draudi jauniem slimības uzliesmojumiem. Tāpat kamēr kaut kur pasaule būs šīs slimības perēkļi, tikmēr pastāvēs riski atjaunoties slimības izplatībai.

Šādos apstākļos neesot iespējams prognozēt, cik ilgi varētu būt nepieciešams saglabāt ārkārtas stāvokli, uzsvēra SPKC speciālists, norādot, ka centrs "sekos līdzi jaunākajai zinātniskajai informācijai".

Savukārt lūgts vērtēt, vai Latvijā vajadzētu noteikt vēl stingrākus ierobežojumus, Perevoščikovs atzina, ka no infektoloģiskā viedokļa tas būtu labi, tomēr speciālists uzsvēra, ka valsts nedrīkst ignorēt sabiedrības ekonomiskās vajadzības.

 

Top komentāri

Lokdauns
L
Kāda velna pēc netika izolēti un karantēti Latvijā iebraukušie pilsoņi. Viesnīcas bija gatavas uzņemt karantīnā cilvēkus. 2/3 ir pilsoņi, kas nupat iebraukuši no Austrijas, Čehijas, Itālijas, un citām valstīm. Pašizolācija NAV karantīna: mēs zinam to no Kaimiņa. Tagad iebraukušie staigās apkārt un lipinās. Ir jābūt pilnīgam lokdaunam, kā Ķīnā, kur uz miljarda ir tikai 40 gadījumi diena, tehniski ugunsgrēks ir nodzēsts
paldies, Viņķeles kundze
p
"trešdaļa jauno pacientu inficējusies Latvijā, kontaktējoties ar kādu Covid-19 inficēto" Tātad, divas trešdaļas (132) ir inficējušas vienu trešdaļu (66). Tagad "inficēšanās (drīzāk - inficēšanas) spēlē" piedalās 200. Tūlīt viņu būs 300. Tad "darbiņu" veiks 300. 300 > 450. 450 > 675. 675 > 1000+. 1000 > 1500. ...
jautājums
j
Vai pietiks testu? Lietuva pērk 200 tūkstošus testu. Āfrikā sāk izplatīties vīruss, Āfrikā dzīvo trīsreiz vairāk iedzīvotāju nekā Eiropas Savienībā, drīz testus nevarēs nopirkt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē