Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Staķis: Lai Rīgā tuvāko desmit gadu laikā taptu akustiskā koncertzāle, visdrošākais ceļš ir Kongresu nams

Lai Rīgā tuvāko desmit gadu laikā taptu Nacionālā akustiskā koncertzāle, visdrošākais ceļš ir Kongresu nams, šodien Kultūras ministrijas (KM) un Latvijas Arhitektu savienības (LAS) tiešsaistes seminārā par konkurētspējīgākajām koncertzāles novietnēm Rīgas centrā pauda Rīgas mērs Mārtiņš Staķis.

Viņš norādīja, ka Nacionālā akustiskā koncertzāle sevī slēpj lielu potenciālu, un nav šaubu, ka koncertzālei ir jābūt. Runājot par Rīgas domes motivāciju iesaistīties šajā projektā, Staķis atzīmēja, ka galvaspilsētai būtu daudz vienkāršāk un vieglāk īstenot savu projektu - Kronvalda koncertzāli.

"Šis projekts jau ir gatavs, saskaņots visās atbildīgajās iestādēs. Mēs to varētu sākt jau rīt. Tajā pašā laikā Rīgas domes koalīcija otrā svaru kausā lika to, kādi būtu ieguvumi, ja Nacionālā akustiskā koncertzāle būtu Kongresu namā. Mēs redzam, ka mums kā nācijai, kā tautai ieguvumu ir daudz vairāk, nekā zaudējumu," sacīja Rīgas mērs.

Tāpat viņš atzīmēja, ka šis ir "vēsturisks mirklis", jo Rīgas domes vadībā un valdībā ir vienas un tās pašas partijas, līdz ar to jautājumu par akustisko koncertzāli var risināt kopā. Staķis atzina, ka šis nebūs vieglākais ceļš, jo koncertzāles projekts ir sarežģīts no arhitektoniskā un juridiskā viedokļa. Viņš pieļāva, ka, iespējams, būs jāizveido speciāls likums, tomēr mērs uzsvēra, ka "viss ir mūsu rokās".

"Gribu uzsvērt, ka no visām trīs iespējamām novietnēm - Rūpniecības preču tirgus teritorija, Andrejsala un Rīgas Kongresu nams - galvaspilsētai ir iebildumi tikai pret vienu, proti, Rūpniecības preču tirgus teritoriju. Mums nav iebildumu pret Andrejsalu, jo pilsētas attīstībai ir būtiski attīstīt arī Andrejsalu. Mēs no savas puses darīsim visu iespējamo, lai palīdzētu un atbalstītu. Ja tiks pieņemts lēmums par citu koncertzāles vietu, jūs varat paļauties uz Rīgas domes atbalstu, jo Latvijā Nacionālajai akustiskajai koncertzālei ir jābūt," sacīja Staķis, uzsverot, ka Rīgas dome respektēs jebkuru lēmumu, bet būs gandarīta, ja lēmums tiks pieņemts par labu Kongresu namam.

Semināra noslēgumā kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA) uzsvēra, ka pasākumā daudz tika runāts par kompromisiem un, viņa ieskatā, kompromiss ir vienīgais ceļš, kā nonākt līdz koncertzālei. Pēc ministra paustā, viņa subjektīvais viedoklis ir par koncertzāles novietni Elizabetes ielā 2, Rīgā.

"Mans subjektīvais viedoklis nedrīkst būt šķērslis ceļam uz akustisko koncertzāli Rīgā. Tas būtu bezatbildīgi no manis kā no ministra. Tas būtu bezatbildīgi no manis kā no mūziķa. Esmu gatavs kompromisam par koncertzāles novietni Rīgā," uzsvēra ministrs, norādot, ka pēc šodienas semināra notiks politiskas diskusijas koncertzāles attīstības grupā, tad sekos sadarbības sanāksme, un pavisam drīz valdība nonāks pie konkrēta lēmuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē