Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Tiesībsargs: Marginālu vai maznozīmīgu cilvēktiesību jautājumu nav

Marginālu vai maznozīmīgu cilvēktiesību jautājumu nav, atskatoties uz 2018.gadā paveikto, uzsvēra tiesībsargs Juris Jansons.

Jansons uzsvēra, ka no viņa pirmās atskaites Saeimai par paveikto 2011.gadā līdz pat šim ik gadu ziņojuma apjoms ir audzis - no 153 lappusēm 2011.gadā līdz pat 353 lappusēm 2017.gadā. Tas noticis tāpēc, ka visus šos gadus nemitīgi ir audzis arī tiesībsarga institūta darba apjoms - gan tēmu tvēruma un sarežģītības, gan arī jaunu pienākumu dēļ.

"Ne reizi vien esmu sastapies ar jautājumiem: Kas ir cilvēktiesību prioritātes? Kas ir akūti risināmi cilvēktiesību jautājumi? Kāpēc tiesībsargs nodarbojas ar šo, bet ne citu jautājumu? Ar pilnu atbildības sajūtu varu teikt, ka nav maznozīmīgu vai marginālu cilvēktiesību jautājumu: kas vienam šķiet nozīmīgs, otram - gluži pretēji - mazsvarīgs," pauda Jansons.

Viņš akcentēja, ka ir tikai pašsaprotami, ka ikviens tieši savu cilvēktiesību situāciju izjūt un uzsver kā aktuālāko un steidzami risināmo problēmu.

"Es kā tiesībsargs uzskatu un no prakses secinu, ka tiesiska, sociāli atbildīga valsts, kurā tiek cienītas cilvēktiesības, ir valsts, kurā cieņa ir viena no galvenajām vērtībām; tā ir valsts, kurā pilsonis apzinās, ka viņš ir valsts suverēns," norādīja Jansons, piekodinot, ka tādējādi ikviens Latvijas pilsonis ir atbildīgs par tiesiskumu un taisnīgumu, tā kā tiesiska apziņa un cilvēktiesības ir pamats ilgtspējīgai Latvijas nākotnei.

Top komentāri

Labais
L
Jansona,tā saucāmais,,TIESĪBSARGS,, ir valsts pārvaldes kriminaldarboņu bļodlaižā!Ko šis tips ir darījis tautas labā????
internacionalist
i
Cilveki tiesibas-pats svarigakais. te naciki-fašisti atkal tas parkapj-negrib uzņemt imigrantus....Bet mes vinus piespiediesiem uznemt visus kas to grib ka te uznema mus LPSR.
kra
k
NU PĀRSTĀL SPAGETTI UZ AUSĪM KARINĀT!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē