Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Urbanovičs: Tuvojas visinteresantākā Saeima, kas pārsteigs katru dienu

Jaunais parlamenta sasaukums būs "visinteresantākā Saeima, kas pārsteigs katru dienu", uzskata opozīcijas partijas Saskaņa līderis Jānis Urbanovičs.

Vērtējot partiju sarunas par koalīciju un Saeimas vadību, Urbanovičs aģentūrai LETA sacīja, ka līdz pirmajai jaunā sasaukuma sēdei var notikt vēl ļoti daudz kas.

"Mums nav ne mazākā priekšstata par to, ko darīs citi. Mēs tik daudz ko esam jau pieredzējuši un dzirdam tik daudz pretrunīgas informācijas, ka turpinām par visu brīnīties," norādīja politiķis.

Viņš apliecināja, ka Saskaņa darba Saeimas Prezidijā virzīs deputātu Andreju Klementjevu.

"Mums tuvojas visinteresantākā Saeima, kas pārsteigs katru dienu," uzskata Urbanovičs, piebilstot, ka šis būs "visvairāk uz improvizāciju vērstais" parlaments.

Politiķis ironizēja, ka Saskaņai ir "privilēģija būt izstumtajiem" šajā procesā. "Lūdzu par visu, kas ar jums notiks, tuvākos četros gados neizsakiet pretenzijas Saskaņai," norādīja Urbanovičs.

Taujāts, vai Saskaņai pašai nevajadzētu būt aktīvākai sarunās, Urbanovičs pauda viedokli, ka Saskaņai nevar pārmest nespēju sarunāties.

Kā ziņots, politiskajiem spēkiem joprojām nav vienošanās par to, kādas partijas būs pārstāvētas Saeimas Prezidijā, kā arī nav skaidrības par konkrētām amatpersonām.

Valdības veidošanas sarunās iniciatīvu uzņēmušies trīs politiskie spēki, kuri iepriekš parlamentā nebija pārstāvēti - KPV LV, Jaunā konservatīvā partija (JKP) un Attīstībai/Par! (AP). KPV LV premjera amata kandidāts ir Aldis Gobzems, JKP - Jānis Bordāns, bet AP - Artis Pabriks.

Pagaidām gan sarunās nav iezīmējies konkrēts premjera kandidāts, par kuru varētu vienoties partijas, kā arī nav skaidrs koalīcijas sastāvs. JKP uzsver, ka nesadarbosies ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), bet pārējie sarunās iesaistītie politiskie spēki mudina veidot plašāku koalīciju kopā ar ZZS. Vienlaikus gan trīs Saeimas jaunpienācēji, gan pašreizējās koalīcijas partijas noraida iespēju sadarboties ar Saskaņu, veidojot valdību.

Savukārt Valsts prezidents Raimonds Vējonis vispirms tika norādījis, ka 13.Saeimā ievēlēto partiju darbs pie jaunās koalīcijas veidošanas vērtējams kā neapmierinošs, bet vēlāk izteicās, ka zināms progress ir redzams, lai arī partijām priekšā esot vēl intensīvas sarunas.

 

Top komentāri

eu
e
Kā var Saeimā strādāt Pret Valsti! Visai Saskaņai būtu jātņem pilsonība! Urbanovč labāk skaties uz savu Maskavu.
Interesanti
I
Vai Urbanovičs mums netieši draud ar x-stundu?
Ķiploks
Ķ
Vai Urbanovičs domā, ka Saeima pārsteigs ar to, ka beidzot pieņems likumu par padomju kompartijas un komjaunatnes darbinieku lustrāciju?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē