Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Valsts prezidents militārajā parādē: Latvijas Nacionālie bruņotie spēki ir gatavi aizsargāt mūsu pilsoņus un valsts teritoriju

Latvijas Nacionālie bruņotie spēki (NBS) ir gatavi aizsargāt mūsu pilsoņus un valsts teritoriju - mūsu visu mājas, svinīgajā uzrunā valsts svētku militārajā parādē sacīja Valsts prezidents Egils Levits.

Latvijas karavīri un zemessargi ir labi mācīti, apbruņoti un uzticīgi savai valstij, pauda prezidents.

"Mēs turpināsim stiprināt Latvijas aizsardzības un noturības spējas," atzīmēja Levits, sakot, ka tuvākajos gados valsts bruņoto spēku resursi ievērojami palielināsies. Tiks ieviests Valsts aizsardzības dienests un visās skolās tiks mācīta valsts aizsardzības mācība. Mūsu sabiedrība būs zinošāka un noturīgāka pret jebkādiem apdraudējumiem, uzskata valsts amatpersona.

Levits norādīja, ka ir jāstiprina arī valsts iekšējā drošība - tikpat konsekventi, kā attīstot Nacionālos bruņotos spēkus. Pēc politiķa teiktā, robežsargi, policisti, ugunsdzēsēji un glābēji ik dienu ir nomodā, lai valsts dzīve būtu mierpilna.

Prezidents pauda prieku par parādē redzētajiem apņēmīgajiem jaunsargiem un topošajiem kadetiem no Oskara Kalpaka skolas. "Jūs sirdī nesat mīlestību pret Latviju," sacīja Levits.

Prezidents uzsvēra, ka armijas un tautas vienotībai ir izšķiroša nozīme, "jo par Latviju mēs stāvam kopā". Tāpat kopā ar Latviju stāv mūsu rietumu sabiedrotie, kā toreiz - Neatkarības karā, atzīmēja Levits. "Esam pateicīgi par drošā pleca sajūtu. Zinām, ka varam paļauties uz jums. Augsti novērtējam jūsu solidaritāti un iesaisti mūsu valsts aizsardzībā!" sacīja valsts amatpersona.

Kā norādīja Levits, kopā ar sabiedrotajiem Latvija sargā Eiropas Savienības austrumu robežu. Politiķis pauda, ka tā ir arī brīvības, nāciju pašnoteikšanās, tiesiskuma un demokrātijas robeža - tās drošība ir svarīga visai Rietumu pasaulei.

Tāpat valsts prezidents atzīmēja, ka Latvija atbalsta Ukrainu un tās drosmīgo armiju un tautu. Ukraina aizstāv sevi un vienlaikus arī mūs - visu Rietumu pasauli. Salīdzinot ar Latvijas iespējām, mēs sniedzam vislielāko palīdzību Ukrainai, un būsim kopā ar to tik ilgi, cik vien būs nepieciešams, apgalvoja Levits, pateicoties ikvienam, kurš darbojas Ukrainas labā.

"Latviešu valstsgriba ir negrozāma un mūžīga. Stāvēsim par Latviju vienmēr!" aicināja prezidents, sveicot visus parādes dalībniekus un skatītājus Latvijas valsts 104.dibināšanas gadadienā un novēlot saules mūžu Latvijai.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē