Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vj. Dombrovskis ārpolitikas vadlīnijās saskata "dusmas, naidu un bailes"

Valdības īstenotās iekšpolitiskās un ārpolitiskās vadlīnijas varētu tulkot kā "dusmas, naidu un bailes", Saeimā notiekošajās ārpolitiskas debatēs pauda opozīcijas deputāts Vjačeslavs Dombrovskis (Saskaņa).

"Man tāpat kā daudziem simtiem tūkstošu Latvijas iedzīvotāju ir grūti noticēt šodien jūsu teikto vārdu patiesumam," vēršoties pie ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (Jaunā Vienotība) pauda Dombrovskis.

"Jūsu lielākais ārpolitiskais panākums pagājušajā gadā bija Solvitas Āboltiņas nosūtīšana trimdā uz Itāliju. Tas laikam bija patiess jūsu ieguldījums mūsu valsts simtgades svinībās," tupināja opozīcijas politiķis.

Dombrovskis norādīja, ka daudz tiek runāts par stratēģisko partnerību ar ASV un NATO. "Jūs sakāt, ka šīs valdības galvenā problēma un prioritāte ir Moneyval ziņojums, kurš var mūsu valsti nosūtīt ekonomiskajā bezdibenī un sankciju ziņā pielīdzināt Ziemeļkorejai un Irānai. Ja tas tā ir, tad kāpēc galvenā atbildīgā par šo ir vidēja līmeņa ierēdne?" turpināja Dombrovskis.

Viņa vērtējumā vislielākās bailes Rinkēvičam esot no Krievijas. Dombrovskis kritizēja Jaunās Vienotības izmantoto pirmsvēlēšanu saukli "Par spīti Kremlim!".

"Tāds sauklis būtu cienīgs Pleskavas domes opozīcijas grupai, nevis Eiropas Savienības un NATO neatkarīgas dalībvalsts varas partijai, kuras biedrs ir Eiropas Komisijas viceprezidents," norādīja Saeimas opozīcijas politiķis.

Dombrovskis pauda, ka bailes, dusmas un naids liek "kurināt auksto karu un bruņošanos, nevis palīdzēt veicināt rietumu un Krievijas dialogu". Savukārt uz aicinājumiem par jaunām sankcijām pret Krieviju, Latvijas uzņēmēji atbildot ar "bezprecedenta tirdzniecības palielināšanu ar austrumu kaimiņu", no Saeimas tribīnes apgalvoja Saskaņas deputāts.

"Rinkēviča kungs, neceliet [ASV prezidenta Donalda] Trampa žogu Latvijas iekšienē un Berlīnes mūri arī," savas runas noslēgumā pauda Dombrovskis.

Kā ziņots, ceturtdien ārpolitikas debatēs ārlietu ministrs deputātus iepazīstināja ar ārlietu ministra ikgadējo ziņojumu par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā un ES jautājumos.

Ārlietu ministra ikgadējais ziņojums sastāv piecām nodaļām - Mūsdienu pasaules izaicinājumi, Latvija Eiropā, Transatlantiskās attiecības un drošība, Latvijas ekonomiskās konkurētspējas stiprināšana un Sadarbība ar tautiešiem ārvalstīs un konsulārais darbs.

Top komentāri

.
.
Tagad saskaņietis, Vj.Dombrovskis, jūtas komfortabli un jau ir aizmirsis, ka pats ir bijis "Reformas partijas" un "Vienotības" biedrs:)
:(
:
Šis nu gan spēj mainīt sejas, lomas, uzskatus, retoriku un partijas..īsta amēba, cilvēks bez ideāliem, bet ar skaidri saskatāmām karjerista iezīmēm!
cieti
c
Liekulīgie krievi brauc atpūsties,mācīties,pērk īpašumus,dzīvo pastāvīgi utt.,viņu nīstajos Rietumos ! Par to tas naids...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē