Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Zatlers: Prezidenta vēlēšanās jābūt gatavam uz visu

"Ja gribi, lai tavs kandidāts tiek ievēlēts, esi gatavs uz visu - uz uzbrukumiem, uz slēptu vienošanos," intervijā telekanāla LNT raidījumā 900 sekundes pauda eksprezidents Valdis Zatlers.

Zatlers aizvien uzskata, ka Egils Levits, kurš šobrīd ir vienīgais nosauktais kandidāts uz Valsts prezidenta amatu, ir arī pašlaik labākā kandidatūra, bet atgādina - vēlēšanu rezultāts būs zināms tikai tajā dienā, kad saskaitīs balsis. "Latvijas politika rāda, ka var būt visādi mēģinājumi konkurēt ar Levita kandidatūru," izteicās eksprezidents un piebilda:

"Pieņemu, ka vēl būs interesanta dzīve."

Zatlers atzina, ka šoreiz situācija gan ir citādāka nekā iepriekšējās reizēs, jo pirmo reizi Valsts prezidentu ievēlēs atklātā balsojumā.

"Politiski iepirkt balsis opozīcijas rindās ir praktiski nereāli. Arī opozīcija parādīs savu spēku vai vājumu - vai viņi spēj izvirzīt kandidātu, vai nespēj? Jautājums arī - kurš tad izvirzīs? ZZS meklēs jaunu kandidātu? Grūts uzdevums. Saskaņai sameklēt kādu kandidātu pašreizējā situācijā... daudzi viņu līderi "nelido", kā tautā mēdz teikt. Būs interesanti," uzskata Zatlers.

Viņu nesatrauc tas, ka Levits šobrīd ir vienīgais kandidāts: "Ja vairāk nekā 50 deputāti ir spējuši vienoties par vienu kandidātu, arī tā ir demokrātija. Tas, ka opozīcija nespēj vienoties, ko likt pretī, arī tā ir demokrātija. Galīgi nejūtos diskomfortā ar to, ka mums ir tikai viens kandidāts. Vēl ir laiks, gan jau otrs parādīsies. Gan jau principa pēc."

Pašreizējā Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa lēmumu atkārtoti nekandidēt Zatlers vērtē kā saprātīgu, pamatojot, ka ar 11 balsīm kandidēt un censties iegūt 51 balsi ir grūti. Zatlers uzskata, ka Vējonis savu termiņu aizvadījis godam un strādājis pēc savas labākās sirdsapziņas. "Domāju, ka jāpasaka viņam paldies par to, ka viņš bija mūsu Valsts prezidents un darīja savu darbu, saskaņā ar zvērestu, ko deva Saeimas priekšā savai tautai." 

Top komentāri

Uz VISU jābūt gatavam VIENMĒR,
U
jo virs zemes NEVIENAM nav paliekama VIETA.
>:-)
&
ATSTĀJIES , SĀTAN!!! Varbūt, vienreiz pietiks ? KĀ LAI TIEK VAĻĀ NO ŠĪ LIEKĒŽU BARA ??? Kam mums, parlamentārā republikā, vispār prezidents vajadzīgs ? Māžoties visiem līdz ? Barot, apzeltīt un apčubināt, līdz kamēr nobeidzas ? Nu jau bars uzbarojamo tagad salasijies, vēl maz ? Uz to nost beigšanos, tie, gan nemaz netaisās, dzīvo ar visu savu varzu, kā nieres ar pa taukiem .
P
P
Neviens;neslavēs,lamās.pazemos,nicinās,ņirgāsies=teiks taisnību, bet visu nonivelēs nepelnītā pensija,ekstras=sēdēšana= parazitēšana "bagātajai" valstij kuprī.Mana pensija 250+tava=ir ļoti liela vidējā.Es ierautos stūrī un nepīkstētu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē