Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

AM valsts sekretārs: Krievija spēj saražot un saremontēt ap 100-150 tankiem mēnesī

Krievija mēneša laikā var saražot un saremontēt ap 100-150 tankiem un tas ir krietni vairāk, nekā to var izdarīt Eiropa, Rīgas Drošības foruma noslēguma pasākumā sacīja Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretārs Jānis Garisons.

Viņš norādīja, ka, skatoties vēsturē, ir skaidri redzams, ka uzvar tā puse, kura spēj nodrošināt lielāku militārās tehnikas un ieroču kapacitāti. Tāpat ir jābūt loģistikai un tīklam, lai piegāžu ķēdes darbotos ātri un precīzi.

"Mēs varam palielināt karavīru skaitu, bet mums ir vajadzīgi arī ieroči, tanki un citas lietas, kurus pagaidām nav kam saražot tādā skaitā, lai nodrošinātu esošās vajadzības," sacīja Garisons, papildinot, ka, lai uzvarētu karā ir jābūt militārai industriālai bāzei, kuru Eiropas Savienībā joprojām var palielināt.

Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācijas valdes priekšsēdētāja Elīna Egle norāda, ka Eiropā joprojām valstis dalās divās daļās. Viena daļa valstu uzskata un runā, ka atrodas faktiski karā, parezumējot, ka ir jārīkojas straujāk, bet cita puse izvēlas par karu Ukrainā un drošības situāciju reģionā faktiski nerunāt, līdz ar ko ir nepieciešams turpināt sarunas un runāt par šīm problēmām.

Latvijas Ārpolitikas institūts piekto gadu rīko Rīgas Drošības Forumu, pulcējot starptautiska līmeņa ekspertus drošības, politikas, tehnoloģiju, izglītības un aizsardzības jautājumos.

pievienota 4. rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē