Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ANO eksperti: Asanžam piespriestais 50 nedēļu cietumsods ir nesamērīgs

Lielbritānijas tiesa lēmums piespriest 50 nedēļu cietumsodu tīmekļa vietnes WikiLeaks dibinātājam Džūljenam Asanžam par atbrīvošanas nosacījumu pārkāpšanu 2012.gadā ir nesamērīgs, piektdien paziņojusi ANO Darba grupa patvaļīgas aizturēšanas jautājumos.

2012.gadā Asanžs patvērās Ekvadoras vēstniecībā pēc tam, kad Lielbritānijas tiesnesis bija izdevis rīkojumu par viņa izdošanu Zviedrijai, kur Asanžs bija apsūdzēts seksuālā uzbrukumā un izvarošanā.

Asanžs apgalvoja, ka šīs apsūdzības esot iegansts, lai viņi izdotu ASV, kur viņam būtu jāatbild tiesas priekšā par slepenu ASV dokumentu publicēšanu WikiLeaks vietnē.

Zviedrijā Asanža lieta vairs netiek izmeklēta, un izdošanas prasība nav spēkā.

Lielbritānijas policija 11.aprīlī aizturēja Asanžu un aizveda viņu no Ekvadoras vēstniecības Londonā pēc tam, kad Ekvadoras prezidents Lenins Moreno atcēla viņam piešķirto diplomātisko aizsardzību. Asanžs pēc politiskā patvēruma piešķiršanas bija pavadījis vēstniecības ēkā septiņus gadus.

Ekvadora arī atņēma Asanžam savu pilsonību, kas viņam bija piešķirta 2017.gadā toreizējā Ekvadoras prezidenta Rafaela Korreas laikā.

Top komentāri

Vecsčekists
V
Bet pa šīm 50 nedēļām viņam neviens nevar tikt klāt. Dažreiz tam ir nozīme... .
t
"neitrālā" Zviedrija atkal(kā ar baltiešu leģionāriem) kādam iztaisa s*dus - uzrīda mauķeli, lai varētu izdot noziedzniekiem Amerikā...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē