Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

ASV: Cenu griestu noteikšana būtiski samazinājusi Krievijas ieņēmumus no naftas eksporta

Pēc tam, kad iebrukuma Ukrainā dēļ Rietumvalstis noteica cenu griestus no Krievijas eksportētajai naftai, būtiski samazinājušies Maskavas ieņēmumi no naftas eksporta, ceturtdien paziņoja ASV Finanšu ministrija.

"Pretēji plaši izplatītajai tirgus skepsei par cenu griestiem, tirgus dalībnieki un ģeopolitikas analītiķi tagad atzinuši, ka cenu griesti sasniedz savus mērķus," norādīja ministrija.

G7, Eiropas Savienības un Austrālijas noteikto cenu griestu dēļ ieņēmumi no naftas eksporta šogad veido vairs tikai 23% no Krievijas budžeta salīdzinājumā ar 35% pirms kara, sacīts ASV Finanšu ministrijas ziņojumā.

Atsaucoties uz Krievijas Finanšu ministrijas datiem, tajā arī minēts,  ka šogad pirmajā ceturksnī Krievijas ieņēmumi no naftas eksporta bijuši par 40% mazāki nekā pagājušā gada janvārī-martā.

Lai gan Krievijas naftas eksporta apmērs pieaug, ieņēmumi par eksportēto naftu ir samazinājušies, secina ASV Finanšu ministrija.

Cenu griesti nozīmē, ka G7 valstis, ES un Austrālija sniedz tehniskus, brokeru un apdrošināšanas pakalpojumus, kas ir saistīti ar Krievijas naftas produktiem, tikai tādā gadījumā, ja tie iegādāti par cenu, kas nepārsniedz ierobežojumu noteikto līmeni.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē