Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +7 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Bijušais Lielbritānijas aizsardzības ministrs mudina Šolcu piegādāt Ukrainai Taurus

Bijušais Lielbritānijas aizsardzības ministrs Bens Voless mudinājis Vācijas kancleru Olafu Šolcu piekrist piegādāt Ukrainai tālas darbības rādiusa raķetes Taurus.

"Es domāju,  (..), ka Ukrainai nevar palīdzēt pakāpeniski, ziniet, mazliet no šī un mazliet no tā. Vai mēs vēlamies, lai Ukraina uzvar? Vai mēs gribam, lai tā zaudē?" sacīja Voless.

Viņš pauda sapratni par Vācijas kanclera bažām, ka konflikts varētu saasināties, taču uzsvēra, ka tās ir nepamatotas.

Šolcs apgalvojis, ka "Taurus" varētu izmantot atbildīgi tikai ar Vācijas karavīru līdzdalību gan Ukrainā, gan ārpus tās, bet tā ir robeža, ko viņš nevēlas pārkāpt.

"Visa šī procesa laikā mēs esam redzējuši, ka Krievijas sarkanās līnijas ir kā no krīta, tās vienkārši noslauka no tāfeles," teica Voless.

"Ukraina ievēros visus jūsu noteiktos ierobežojumus. Tātad jūs varētu dot viņiem "Taurus". Un jūs varētu pievienot visdažādākos ierobežojumus attiecībā uz jūsu vēlmēm, kur tās tiktu vai netiktu izmantotas," norādīja Voless.

Bijušais Lielbritānijas aizsardzības ministrs atzinīgi vērtēja Vācijas centienus palielināt atbalstu Ukrainai, bet kritizēja Šolcu. Viņaprāt, Šolcs nav līderis konflikta apstākļiem, kādi ir šobrīd, un viņš nesaprot draudu atturēšanas principu.

"Viņš nesaprot atturēšanu, šķiet, ka viņš nesaprot, ka (..) attiecībās ar Krieviju izskatīties vai nu neizlēmīgam, vai būt nekonsekventam attiecībā uz konkrētiem lēmumiem, vai radīt iespaidu, ka neejat kopsolī ar sabiedrotajiem, nozīmē palīdzēt Putinam," sacīja Volless. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē