Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Blinkens aicina darīt vairāk palestīniešu civiliedzīvotāju aizsardzībai

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens atzinīgi novērtējis Izraēlas pārtraukumus militārajās operācijās Gazas joslā, bet uzsvēris, ka jādara vairāk, lai aizsargātu civiliedzīvotājus.
"Ir nogalināti pārāk daudz palestīniešu. Pārāk daudzi cietuši pēdējās nedēļās, un mēs vēlamies darīt visu iespējamo, lai novērstu kaitējumu un maksimāli palielinātu viņiem sniegto palīdzību," vizītē Deli sacīja Blinkens.
 
Izraēla bombardē Gazas joslu un ir iesūtījusi tur sauszemes karaspēku, atbildot uz šajā teritorijā valdošā grupējuma "Hamās" kaujinieku 7.oktobra iebrukumu Izraēlā, kurā tika nogalināti ap 1400 cilvēku un sagrābti vairāk nekā 240 ķīlnieki.
"Hamās" teroristu kontrolētās Gazas joslas varasiestādes apgalvo, ka Izraēlas bombardēšanā Gazas joslā esot nogalināti vairāk nekā 10 800 cilvēku.
Šie skaitļi, domājams, ir stipri pārspīlēti, ņemot vērā to dezinformāciju, ko līdz šim izplatījis "Hamās", turklāt liela daļa no nogalinātajiem ir islāmistu grupējumu kaujinieki.
 
Izraēla ir nolēmusi īstenot četru stundu pārtraukumus militārajās operācijās Gazas ziemeļu apgabalos katru dienu, lai varētu sniegt humāno palīdzību un ļautu civiliedzīvotājiem bēgt. ASV prezidents Džo Baidens ceturtdien atzinīgi novērtēja šo notikumu attīstību.
 
"Es domāju, ka ir panākts zināms progress," sacīja Blinkens. "Taču es arī ļoti skaidri norādīju, ka ir jādara daudz vairāk, lai aizsargātu civiliedzīvotājus un nodrošinātu viņiem humāno palīdzību," norādīja ASV valsts sekretārs.
Viņš sacīja, ka Izraēlas apstiprinātās četru stundu pauzes, kā arī divi humānās palīdzības koridori ļaus cilvēkiem pārvietoties prom no kauju vietām. "Šie pasākumi glābs dzīvības un ļaus palestīniešiem saņemt vairāk palīdzības," viņš piebilda.
Pirms vizītes Indijā Blinkens apmeklēja Dienvidkoreju un G7 valstu ārlietu ministru sanāksme Japānā, kuras laikā tika mēģināts rast kopēju nostāju Izraēlas kara jautājumā, un apceļoja Tuvos Austrumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē