Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Blinkens dodas uz Ēģipti, lai gūtu atbalstu pamieram Gazas joslā

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens otrdien Tuvo Austrumu reģiona apmeklējuma ietvaros ieradīsies Ēģiptē, lai vairotu atbalstu jaunam pamieram Gazas joslā.

Kairā Blinkenam paredzēta tikšanās ar Ēģiptes prezidentu Abdelfatahu as Sisi. Dienu iepriekš viņam Rijādā bija sarunas ar Saūda Arābijas kroņprinci Mohammedu bin Salmanu.

Teju četrus mēnešus ilgstošā Izraēlas un "Hamās" kara gaitā šī ir jau Blinkena piektā vizīte reģionā. Viņš dosies arī uz Izraēlu un Kataru.

Blinkens cer vairot atbalstu uguns pārtraukšanas vienošanās nosacījumiem, kas janvārī tika izstrādāti Parīzē, bet ko vēl nav parakstījis nedz "Hamās", nedz Izraēla.

Blinkens runājis ar Saūda Arābijas kroņprinci par "akūto nepieciešamību mazināt spriedzi reģionā", paziņoja ASV Valsts departamenta preses sekretārs Metjū Millers.

Viņi apsprieda arī "reģionālo koordināciju, lai krīzei Gazā panāktu stabilu noslēgumu".

Uguns pārtraukšanas vienošanās projekts, kam atbalstu cer panākt Blinkens, paredz sešu nedēļu pauzi kaujās Gazas joslā, ķīlnieku atbrīvošanu no "Hamās" gūsta, palestīniešu cietumnieku atbrīvošanu no Izraēlas cietumiem, lielākas palīdzības piegādes Gazas joslā, pavēstīja avots grupējumā "Hamās".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē