Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Džonsons: Putinam ir "politiskā telpa" iebrukuma Ukrainā izbeigšanai

Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam ir "politiskā telpa" sava iebrukuma Ukrainā izbeigšanai, daļēji pateicoties Krievijā esošajai cenzūrai, otrdien paziņoja Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons.

"Ņemot vērā masveidīgo krievu atbalstu tam, ko viņš dara, ņemot vērā Krievijas mediju acīmredzamo neziņu par to, kas tiešām notiek Ukrainā - paradokss ir tāds, ka Putinam ir daudz vairāk politiskās telpas, lai piekāptos un atvilktu" Krievijas karaspēku no Ukrainas, Džonsons pavēstīja telekanālam "TalkTV".

Krievija dēvē savu iebrukumu Ukrainā par "militāru specoperāciju" un draud ar cietumu katram, kas sniedz atšķirīgu šo notikumu versiju.

Tā rezultātā Putins varētu pateikt Krievijas tautai, ka Ukrainā sāktā operācija ir ''paveikta" un ka tā "tehniski ir veiksmīga", sacīja Džonsons.

 Krievija ir vairākkārt draudējusi ar iespējamību, ka karadarbība Ukrainā eskalētos par kodolkonfliktu, kamēr Rietumi sūta Ukrainai aizvien spēcīgāku bruņojumu.

Tomēr Džonsons uzstāja, ka Rietumiem nevajag piekāpties Krievijai, neraugoties uz šiem kodoldraudiem.

"Es domāju, ka viņam (Putinam) ir daudz vairāk politiskās telpas, nekā cilvēki bažījas. Cilvēki saka, ka mums ir jāpiekāpjas, ka mums ir jāuztraucas par to, ko Putins varētu izdarīt savas sakāves riska dēļ. Es domāju, ka viņam ir daudz telpas, viņam ir daudz vietas manevrēšanai," teica Džonsons.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē