Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

ECDC: Koronavīrusa dēļ drīzumā tiks pārsniegtas Eiropas veselības aprūpes sistēmu jaudas

Pastāv liels risks, ka pieaugošā koronavīrusa gadījumu skaita dēļ nākamo nedēļu laikā tiks pārsniegta veselības aprūpes sistēmu kapacitāte Eiropas Savienībā (ES), Lielbritānijā, Norvēģijā, Islandē un Lihtenšteinā, trešdien brīdināja Eiropas Slimību novēršanas un kontroles centra (ECDC) direktore Andrea Ammona.

"Pēdējo desmit dienu laikā Covid-19 gadījumu un nāves gadījumu skaits ES/Eiropas Ekonomiskajā zonā (EEZ) ir pieaudzis desmitkārtīgi, globālās pandēmijas centram tagad nonākot Eiropā," norādīja Ammona.

"Reģistrētie saslimšanas gadījumi pieaug līdzīgā trajektorijā, kāda tika novērota Hubei provincē februāra sākumā un Itālijā marta sākumā," viņa piebilda.

Pastāv "vidējs" ar Covid-19 vīrusu saistītās smagās slimības risks vidusmēra sabiedrībai ES/EEZ valstīs un Lielbritānijā, bet tas ir "ļoti augsts gados vecākiem cilvēkiem un indivīdiem ar hroniskām pamatslimībām", norādīja ECDC.

Ir izšķiroši svarīgi, ka visi pakļaujas prasībām sabiedrības veselības jomā, ko izvirza nacionālās varasiestādes, sacīja Ammona.

Līdz trešdienai visā pasaulē reģistrēti aptuveni 416 000 Covid-19 gadījumu. To vidū ir arī teju 205 000 ES/EEZ un Lielbritānijā.

Šajā reģionā līdz šim reģistrēti 11 810 nāves gadījumi.

Top komentāri

Krējums Saldais
K
Nepiekrītu. Veselības aprūpes sistēmu jaudu pārsniegšana ir tikai varas bezdarbības, nolaidības un nekompetences rezultāts.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik valodās jūs lasāt ziņas?

Diskusijas par sabiedriskajiem medijiem krievu valodā liek aizdomāties, kādās valodās mūsu sabiedrība prot lasīt, skatīties un klausīties ziņas dažādās platformās. (Par izklaides žanru šoreiz na...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē