Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

EK viceprezidents: Itālijas budžeta deficīta samazināšana līdz 2,2% no IKP nav pietiekama

Itālijas budžeta deficīta samazināšana līdz 2,2% no iekšzemes kopprodukta (IKP), kā to ierosinājušas vairākas valdības amatpersonas, ir nepietiekama, lai izvairītos no Eiropas Savienības (ES) sankcijām, trešdien paziņojis Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents Valdis Dombrovskis.

Intervijā itāļu laikrakstam La Stampa Dombrovskis norādījis, ka, tā kā Itālijas nākamā gadā budžetā ieplānotais deficīts 2,4% no IKP apmērā ievērojami pārsniedz ES prasības, ir nepieciešamas būtiskas izmaiņas.

Jau ziņots, ka EK pagājušajā trešdienā oficiāli noraidīja Itālijas populistu valdības izstrādāto valsts budžeta projektu, paverot ceļu līdz šim vēl nepieredzētām Briseles sankcijām.

Neraugoties uz EK spiedienu, Itālijas populistu valdība atteikusies mainīt savu budžeta projektu, kurā paredzētais maksimālais budžeta deficīts 2019.gadam ir 2,4% no iekšzemes kopprodukta (IKP), bet 2020.gadam – 2,1% no IKP.

Taču pēdējās dienās Itālijas valdības amatpersonas norādījušas, ka ir atvērtas iespējamam kompromisam, kurā deficītas varētu tikt samazināts.

Atbildot uz La Stampa jautājumu, vai Itālijas budžeta deficīta samazināšana par 0,2 procentpunktiem būtu pietiekama, lai panāktu kompromisu, Dombrovskis sacīja, ka šis samazinājums šķiet nepietiekams.

EK prognozē, ka Itālijas budžeta deficīts nākamgad pieaugs līdz 2,9% no IKP, bet 2020.gadā – līdz 3,1%, tādējādi pārsniedzot ES pieļaujamo 3% robežu.

Top komentāri

ļuļa
ļ
lācītim par maz ar latvijas veiksmes stāstu, šis grib itālijai arī uzspiest veiksmi, ja ne citādi, tad ar sankcijām. malacis, mums ir ar ko lepoties!
Jampāzijs
J
Traumētais biezpiend!rsas Valdis pie itāļiem ķeries?Nu tie viņam ātri vien pieliks pucnazi pie olām.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē