Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Ekspremjers Kačiņskis: ES bažām par demokrātiju Polijā nav pamata

"Ir temati, kas ir apspriežami Eiropas Savienības (ES) iekšienē, tomēr sarunai par Polijas demokrātiju un Polijas brīvību nav jēgas, jo tās nav apdraudētas," intervijā sabiedriskajam radio sacīja līderis.

Poļiem ir brīvas vēlēšanas, viņi var brīvi ceļot, veikt sabiedriskās un ekonomiskās aktivitātes, pilnā mērā tiek nodrošināta mediju brīvība, uzsvēra Kačiņskis.

Izsakoties par cietumā Spānijā ieslodzītajiem politiķiem, kas iestājušies par Katalonijas neatkarību, Kačiņskis sacīja: "Ja mēs kādam piespriestu vairāk nekā desmit gadus cietumā par to, ka viņš vēlas kaut ko tādu, kas valdībai nepatīk, pat ja tas skartu Polijas teritoriālo integritāti, Eiropa bez šaubām kliegtu, ka pilsoņu tiesības tiek mīdītas ar kājām."

Polijai izraisījušās domstarpības ar ES saistībā ar strīdīgus vērtējumus izsaukušo tiesu sistēmas reformu, kas tiek īstenota kopš PiS nākšanas pie varas 2015.gadā.

ES ir bažas, ka reformas apdraudēs tiesu neatkarību un pakļaus tiesas izpildvaras ietekmei.

Kačiņska partija skaidro, ka reformas nepieciešamas, lai izskaustu korupciju un pārskatītu tiesu sistēmu, kas vēl nav pilnībā atbrīvojusies no komunistiskā režīma mantojuma.

Top komentāri

Protams!
P
Demokrātijas Polijā nav bijis un nebūs. Papētiet Andžeja Vaidas daiļradi!
>>VVZ
&
Tās ir konstitucionālās monarhijas nevis monarhiski imperiālistiskā cara Krievija.
VVZ
V
Ir pamats bažām, ka ES grib diktēt visu un visiem, un uzspiest savus likumus un viedokli. Un, starp citu- Eiropā ir 12 valstis ar monarhiju kā valsts pārvaldes formu- par kādu "demokrātiju" vispār var runāt pēc definīcijas???
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Meklējot atbildīgos, jāsāk ar Āboltiņu

Jaunās Vienotības toreizējais ģenerālsekretārs Artis Kampars 12. Saeimas vēlēšanu naktī uzstājīgi lūdzis IT kompānijai SOAAR, kura gadiem ilgi gādāja par vēlēšanu tehnisko norisi, lai tās vadītājs Re...

Viena uzņēmuma likums

Absolūtā triecientempā valdībai un Saeimai "cauri tika izdzīti" grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz valstij iespēju iegādāties jaunemitētus fiksēta ienākuma vērtsp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē