Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Erdogans: Turcija varētu apturēt diplomātiskās attiecības ar AAE

Pēc Izraēlas un Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) vienošanās par attiecību normalizēšanu Turcija varētu apturēt diplomātiskās attiecības ar Abū Dabī administrāciju, piektdien paziņojis Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans.

"Es devu rīkojumu ārlietu ministram. Es teicu, ka mēs varētu apturēt diplomātiskās attiecības ar Abū Dabī administrāciju vai atsaukt mūsu vēstnieku," žurnālistiem pavēstīja Erdogans.

Izraēlas un AAE vienošanās cita starpā paredz, ka Izraēla atliks palestīniešu teritoriju tālāku aneksiju apmaiņā pret attiecību normalizēšanu ar AAE.

AAE kļūst par pirmo Persijas līča valsti un trešo arābu valsti pēc Ēģiptes un Jordānijas, kas izveido diplomātiskas attiecības ar Izraēlu.

Palestīnas pašpārvalde ceturtdien paziņoja, ka "nekavējoties" atsauc savu vēstnieku AAE, protestējot pret šīs valsts attiecību normalizēšanu ar Izraēlu.

Erdogans bieži kritizējis Izraēlas politiku Rietumkrastā un aizstāv palestīniešu tiesības. Viņš kritizēja arī ASV prezidenta Donalda Trampa janvārī prezentēto Tuvo Austrumu miera plānu, nodēvējot to par nodevību.

"Vēsture neaizmirsīs tos, kuri nodeva palestīniešu tautu un izpārdeva palestīniešu mērķi," tviterī paziņoja Erdogana preses pārstāvis Ibrahims Kalins. "Turcija turpinās stāvēt palestīniešu tautas pusē," viņš piebilda.

Turcijas Ārlietu ministrija iepriekš raksturoja AAE un Izraēlas vienošanos kā palestīniešu mērķa liekulīgu nodevību.

AAE un Turcijas attiecības bijušas saspringtas jau krietni ilgu laiku, bet sevišķi saasinājās saistībā ar konfliktu Lībijā, kuras abas valstis atbalsta konkurējošos spēkus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē