Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kariņš: Starptautisko tiesību aizsargāšanai demokrātiskām valstīm jāpalīdz Ukrainai uzvarēt Krieviju

Starptautisko tiesību aizsargāšanai līdzīgi domājošām un demokrātiskām valstīm ir jāpalīdz Ukrainai uzvarēt Krieviju, piektdien starptautiskās konferencē Indijā uzsvēris Latvijas ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV), informēja Ārlietu ministrija.
Darba vizītes laikā Kariņš Ņūdeli piedalījās starptautiskās konferences "Raisina Dialogue" diskusiju panelī "Atgriežoties nākotnē: Vai jauna konfliktu ēra Eiropā?". 
Viņš uzsvēris nepieciešamību līdzīgi domājošām, demokrātiskām valstīm visā pasaulē palīdzēt Ukrainai, lai nosargātu starptautiskās tiesības, kas balstītas ANO Hartas principos.
Latvijas ārlietu ministrs akcentēja, ka Krievija, iebrūkot Ukrainā, ir rupji un necilvēcīgi pārkāpusi starptautiskās tiesības, kas balstītas ANO Hartas principos. Lai nosargātu starptautiskās tiesības, līdzīgi domājošām, demokrātiskām valstīm visā pasaulē ir jāpalīdz Ukrainai uzvarēt karā pret Krieviju. Latvijas ārlietu ministrs uzsvēra, ka Latvija un lielākā daļa Eiropas valstu būtiski palielina finansējumu aizsardzībai, kā arī militārās industrijas jaudas, tādējādi stiprinot aizsardzības un atturēšanas spējas pret Krieviju.
 
Kariņš tikās ar domnīcas "Atlantic Council" pārstāvjiem Polu Dobriansku un Metjū Krēningu, ar kuriem pārrunāja ģeopolitisko un drošības situāciju pasaulē, īpaši pakavējoties pie transatlantiskās sadarbības Ukrainas atbalstam tās cīņā pret Krievijas pilna mēroga agresiju.
 
Vizītes noslēgumā ārlietu ministrs apmeklēja Latvijas vēstniecību, kur ar vēstnieku Juri Boni un vēstniecības darbiniekiem pārrunāja diplomātiskās misijas darbu un aktualitātes Indijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē