Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Krievija un Ķīna apsūdz ASV saspīlējuma uzkurināšanā Tuvajos Austrumos

Krievija un Ķīna pirmdien ANO Drošības padomes sanāksmē apsūdzēja ASV jau tā augstā saspīlējuma uzkurināšanā Tuvajos Austrumos ar atbildes triecieniem Irānas atbalstītajiem grupējumiem Irākā un Sīrijā.

ASV armija naktī uz sestdienu deva triecienus desmitiem mērķu Sīrijā un Irākā, atbildot uz 28.janvārī notikušu drona uzbrukumu bāzei Jordānijā, kurā tika nogalināti trīs ASV karavīri.

Šie triecieni Irānas elites vienībām un proirāniskiem kaujinieku grupējumiem pastiprināja bažas, ka Gazas joslā notiekošais karš starp Izraēlu un grupējumu "Hamās" var izvērsties par reģionālu konfliktu.

"Ir skaidrs, ka amerikāņu gaisa triecieni ir ar konkrētu un tīšu mērķi uzkurināt konfliktu," sacīja Krievijas vēstnieks ANO Vasilijs Ņebenzja, kur valsts bija aicinājusi sasaukt šo ārkārtas sanāksmi.

Ķīnas vēstnieks ANO Dzjuns Džans līdzīgi apgalvoja, ka "ASV darbības noteikti saasinās ļauno atriebības vardarbības cīklu Tuvajos Austrumos".

Tuvajos Austrumos ir pieaudzis sašutums par Izraēlas postošo militāro kampaņu pret "Hamās" Gazas joslā, un tas pastiprinājis vardarbību, kurā iesaistīti Irānas atbalstītie grupējumi Libānā, Irākā, Sīrijā un Jemenā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē