Laika ziņas
Šodien
Apmācies

Mediji: Baidens gatavojas paziņot par jaunu militāro palīdzību Ukrainai

ASV prezidents Džo Baidens piektdien Parīzē tiksies ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, kuram, domājams, apsolīs jaunu militārās palīdzības paketi Ukrainai 225 miljonu ASV dolāru (207 miljonu eiro) vērtībā, atsaucoties uz informētiem avotiem, ziņo aģentūra AP un citi mediji.

Šī būs Baidena un Zelenska pirmā tikšanās klātienē kopš decembra, kad Ukrainas prezidents apmeklēja Vašingtonu. Abi līderi ieradušies Francijā uz Normandijas sabiedroto desanta 80.gadadienas pasākumiem.

Baidens atkal tiksies ar Zelenski G7 samitā, kas notiks Itālijā no 13. līdz 15.jūnijam, bet ASV prezidents neapmeklēs Ukrainas miera samitu, kas uzreiz pēc G7 samita notiks Lucernā, Šveicē. Šo samitu apmeklēs ASV viceprezidente Kamala Herisa.
 
Jaunā militārās palīdzības pakete ietvers munīciju augstas mobilitātes artilērijas raķešu sistēmām HIMARS, artilērijas šāviņus un mīnmetējus, kā arī pretgaisa aizsardzības raķetes, raķetes "Stinger", prettanku sistēmas "Javelin" un AT-4, prettanku mīnas, haubices, bruņumašīnas, patruļlaivas un citu tehniku un rezerves daļas, ziņo avoti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē