Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pompeo: G7 ir vienisprātis, ka Ķīna par Covid-19 izplata dezinformāciju

Pasaules septiņu industriāli attīstīto valstu grupas G7 ārlietu ministri sarunās trešdien bijuši vienisprātis, ka Ķīna izvērš dezinformācijas kampaņu par koronavīrusa pandēmiju, pavēstīja ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo.

"Pilnīgi visas valstis, kas piedalījās sarunās šorīt, skaidri zina par dezinformācijas kampaņu, kurā Ķīnas Komunistiskā partija ir iesaistīta, cenšoties novirzīt no tā, kas patiesībā ir noticis," pēc sarunām, kas piesardzības pasākumu dēļ notika videokonferences režīmā, žurnālistiem sacīja Pompeo.

Šomēnes Ķīnas Ārlietu ministrijas preses sekretārs Žao Lidzjaņs tviterī izteica mājienu, ka vīrusu uz Uhaņas pilsētu, kas kļuva par Covid-19 pirmo epicentru Ķīnā, atveduši ASV karavīri.

ASV reaģēja, izsaucot Ķīnas vēstnieku un apsūdzot Ķīnu "sazvērestības teoriju izplatīšanā" un centienos "novērst kritiku par savu lomu, kas tai bija, aizsākot globālo pandēmiju un neinformējot pasauli".

ASV prezidents Donalds Tramps vēl pagājušajā nedēļā uzstāja, ka jaunā koronavīrusa dēvēšana par "ķīniešu vīrusu", nav nekas aplams.

Prezidents arī nosodīja Ķīnu par, kā teica Tramps, dezinformācijas kampaņu, ko tā izvērsusi, vainojot ASV karavīrus vīrusa uzliesmojumā.  "Ķīna izplatīja informāciju, kas bija aplama," viņš sacīja.

"Man nepatika tas, ka Ķīna apgalvoja, ka mūsu karavīri viņus ar to ir aplipinājuši. Mūsu karavīri nevienu nav aplipinājuši," uzsvēra Tramps.

 

Top komentāri

reptilis
r
Vakar noklausījos vienu jūtūba raidījumu,kurā bija interesanta tēma - par vispasaules medicīnas organizācijas vadītāja Tedrosa Adhanoma Gebreiesusa saistību ar Ķīnu un lomu epidēmijas noklusēšanā un izplatībā......ļoti interesanti secinājumi! Kukuļņemšana plaukst:)))..atgriezies no Ķīnas šis kukuļņēmējs Ženēvā teica ,ka nevajag ierobežot lidojumus no Ķīnas,jo tur viss ""ir zem kontroles"":)))...un ķīnieši lidoja ...un lidoja....un Florences mērs rīkoja akciju -apskauj ķīnieti....nē diskriminācijai! Beigsies šī krīze un kādam par visu vajadzēs atbildēt...es ceru(lai gan saka- cerība muļķa mierinājums),ka vēlētāji prasīs atbildību no saviem politiķiem ...un tiem vajadzēs meklēt vainīgos - Ķīnu un Vispasaules veselības organizāciju par infekcijas mērogu noziedzīgu slēpšanu!!! Būs tiesas par morālo un materiālo zaudējumu atlīdzināšanu!
VVZ
V
Īsti neticu ne ASV, ne Ķīnai. Un neticu, ka ne ASV, ne Ķīnai nav bioloģisko ieroču programmas. Pārāk daudz melu ir bijis.
ha, ha
h
Pareizā terminoloģija - Ķīnas vīruss, kas izraisa Uhaņas sērgu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik valodās jūs lasāt ziņas?

Diskusijas par sabiedriskajiem medijiem krievu valodā liek aizdomāties, kādās valodās mūsu sabiedrība prot lasīt, skatīties un klausīties ziņas dažādās platformās. (Par izklaides žanru šoreiz na...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē