Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rinkēvičs: ES ir jāturpina palīdzēt Ukrainai, Gruzijai un Moldovai turpināt reformu procesu

Eiropas Savienībai (ES) ir jāturpina palīdzēt Ukrainai, Gruzijai un Moldovai turpināt reformu procesu, izklāstot Latvijas pozīciju gaidāmajā Austrumu partnerības samitā, aģentūrai LETA sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība).

Ārlietu ministrs šodien Rīgas pilī tikās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (NA), Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) un Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Ojāru Ēriku Kalniņu (Vienotība), lai pārrunātu aktuālus ārpolitikas jautājumus.

Amatpersonas apsprieda gatavošanos pēc divām nedēļām plānotajam ES Austrumu partnerības samitam un Latvijas pozīciju tajā. Rinkēvičs sacīja, ka ES savā ārpolitikas dienaskārtībā ir jāturpina turēt augstu jautājumi, kas skar Ukrainu, Gruziju un Moldovu, palīdzot šīm valstīm tālāk turpināt reformu procesu. Tāpat runāts par to, kā veidot attiecības ar trim Austrumu partnerības valstīm, kas nav izteikušas vēlmi pēc ciešākas sadarbības un eirointegrācijas, proti, Azerbaidžānu, Armēniju un Baltkrieviju.

Par Austrumu partnerību ārlietu ministrs šodien runāja arī Latvijas Radio raidījumā Krustpunktā, kur minēja, ka ļoti svarīgi ir nesamazināt ES līdzdalību Ukrainas, Moldovas un Gruzijas attīstībā, un svarīga ir praktiska sadarbība ar šīm valstīm. Viņš pieminēja arī vizīti Moldovā, kas notika šīs nedēļās sākumā. Tās laikā Rinkēvičs ticies ar Moldovas prezidentu Igoru Dodonu, kurš apliecinājis, ka Moldova nevēlas uzgriezt muguru ES, bet tajā pašā laikā arī Krievijai.

"Viņš teica, ka vēlas redzēt Moldovu ka neitrālu valsti un veidot līdzsvarotas attiecības. Uzskatām, ka neviens nedrīkst izmantot spiedienu, lai bremzētu brīvas gribas izpausmi. Katrā gadījumā ES nebūs tā, kas ieviesis kādas represijas vai sankcijas," teica ministrs.

Amatpersonas Rīgas pilī pārrunājušas arī jautājumus, kas skar nākamā gada ārpolitikas aktualitātes, piemēram, gatavošanos NATO samitam un attiecības ar ASV. Rinkēvičs informējis amatpersonas par Brexit aktualitātēm, saistībā ar Latvijas valstspiederīgo interešu aizsardzību šajās sarunās un to, kā pašlaik izskatās nākotnes attiecības ar Lielbritāniju.

Top komentāri

Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
RINKĒVIČ ! TU ESI NODEVIS PAŠU GALVENO > TAUTU PANOTEIKŠANĀS TIESĪBAS !
TAUTA
T
JAPALIDZ SABIEDROTAJIEM VIENMER KARA AR PUTLERA TERORISTIEM! MES GRIBAM MIERU UN DZIVOT BAGATI NEVIS KAROT UN DZIVOT SUDOS KA DZIVO LIELAKA DALJA KRIEVIJAS IEDZIVOTAJU DELJ PUTLERA TERORISMA ,VISMAZ 22 MILJONI TUR ZEM NABADZIBAS ROBEZHAS, NAV PAR KO NOPIRKT MAIZI!
zoja
z
ES ir jāpalīdz LATVIJAI izkļūt no nabadzības žņaugiem, jo savādāk mēs atgriezīsimies Krievijas ietekmē.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē