Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 10. oktobris
Druvis, Arvīds, Arvis

Rite aicina NATO sabiedrotos pārtraukt uztraukties par Trampu

NATO jaunais ģenerālsekretārs Marks Rite ceturtdien aicinājis sabiedrotos pārtraukt uztraukties par Donalda Trampa iespējamo atgriešanos Baltajā namā, jo ir pārliecināts, ka Tramps saprot, kas ir likts uz spēles Ukrainas karā.

Rite - bijušais Nīderlandes premjerministrs un pārliecināts Ukrainas atbalstītājs - Londonā tikās ar Lielbritānijas premjerministru Kīru Stārmeru un Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.

"Es zinu, ka viņš pilnībā saprot un piekrīt man, ka šī cīņa Ukrainā nav tikai par Ukrainu, bet arī par ASV drošību un nākotni. Viņš to zina," runājot par Trampu, sacīja Rite. "Tāpēc tiešām pārtrauciet uztraukties par Trampa prezidentūru," viņš piebilda.
 
ASV prezidenta vēlēšanās 5.novembrī republikāņu kandidāts Tramps sacentīsies ar demokrātu kandidāti, pašreizējo ASV viceprezidenti Kamalu Herisu.
 
Priekšvēlēšanu kampaņas laikā Tramps draudējis neaizsargāt NATO valstis, kuras pietiekami neiegulda savā aizsardzībā, un solījis ātri vienoties ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu par kara izbeigšanu. Trampa izteikumi NATO valstu vidū raisījuši bažas, ka viņa uzvaras gadījumā varētu tikt pārtraukts ASV militārais atbalsts Ukrainai.
 
"Es neesmu noraizējies. Es ļoti labi pazīstu abus kandidātus. Es četrus gadus strādāju kopā ar Donaldu Trampu," stājoties NATO ģenerālsekretāra amatā, sacīja Rite.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vecrīgu var atdzīvināt viesi

Laiku pa laikam kādai tautsaimniecības nozarei izdodas savas veiksmes un neveiksmes pacelt valstiskā līmenī un definēt kā sabiedrības labklājības rādītāju. Patlaban šādas ambīcijas ir ē...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē