Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Šolcs: Miers uz Putina nosacījumiem nav iespējams

Vācija noraida "diktētu mieru" Ukrainā uz nosacījumiem, kurus vienpusējā kārtībā uzspiež Krievijas prezidents Vladimirs Putins, paziņoja Vācijas kanclers Olafs Šolcs.

Kanclers paziņoja, ka ir nepieciešams panākt, lai Krievija atteiktos no plāna "sagrābt daļu Ukrainas ar nežēlīgu vardarbību" un no "imperiālistiskās valstu robežu mainīšanas koncepcijas".

Vācijas telekanāls ARD piebilda, ka Francijas prezidents Emanuels Makrons savā runā Kijivas vizītes laikā runājis par Kijivas atbalstīšanu līdz pat Ukrainas uzvarai, savukārt Šolcs paziņojis par "Krievijas uzspiesta miera neiespējamību".

Kanclers nosauca šāda miera iespējamību par "Putina ilūziju", kurš uzskata, ka "var sagrābt [Ukrainas] zemi un nogaidīt, kad laiki mainīsies". 

"Tā ir ilūzija, un es esmu to teicis Putinam. Piemēram, sankcijas pret Krieviju darbosies tik ilgi, kamēr valsts nepanāks taisnīgu vienošanos ar Ukrainu. Šos miera nosacījumus izlems Ukrainas iedzīvotāji, parlaments, prezidents," sacīja Šolcs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē