Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Taizemē aizturēto Bi-2 mūziķu deportācija uz Izraēlu atcelta pēc Krievijas konsula vizītes

Taizemē aizturētie krievu rokgrupas Bi-2 mūziķi otrdien paziņoja, ka pēc Krievijas konsula vizītes plānotā viņu deportācija uz Izraēlu atcelta.
Izraēlas mediji iepriekš vēstīja, ka mūziķi netiks deportēti uz Krieviju, bet gan Izraēlu, jo viņiem ir arī šīs valsts pilsonība.
Grupa "Bi-2" tagad vēsta savā "Telegram" kanālā: "Atbilstoši mūsu informācijai vakar tika pieņemts lēmums par grupas dalībnieku deportāciju uz Izraēlu. Atbilstoši šim lēmumam tika iegādātas aviobiļetes."
"Šodien pēc augsti stāvošu Krievijas konsulāta diplomātu vizītes grupas pārstāvjiem tika paziņots, ka lēmums par deportāciju uz Izraēlu atcelts," norāda grupa.
 
Grupas dalībnieki tiek turēti migrācijās centrā kopējā kamerā, kurā ir 80 cilvēku, teikts ierakstā.
Mūziķi arī apstiprina, ka atteikušies tikties ar Krievijas konsulu.
Nedaudz agrāk otrdien par to ziņoja arī Krievijas vēstniecības konsulārās nodaļas vadītājs Iļja Iļjins.
 
Taizemes varasiestādes aizturēja mūziķus un viņu pārstāvjus uzreiz pēc koncerta Puketā 24.janvārī.
 
Kā norāda Izraēlas tīmekļa medijs "Ynet", šajā lietā iejaucās Izraēlas Ārlietu ministrija un Izraēlas vēstniecība Taizemē, paužot bažas par grupas dalībnieku drošību gadījumā, ja viņus deportēs uz Krieviju. Paši mūziķi paziņoja, ka situācija saistībā ar viņu iespējamo deportāciju uz Krieviju vēl nav atrisināta, un lūdza sekot līdzi jaunumiem viņu oficiālajos kanālos.
 
"Ynet" ziņoja, ka četriem "Bi-2" mūziķiem ir Izraēlas pilsonība, bet vēl diviem ir ASV un Austrālijas pases. Taču trīs grupas dalībnieki Taizemē ieceļoja ar Krievijas pasēm un tikai viens ar Izraēlas pasi. Saskaņā ar vietējiem likumiem mūziķus jādeportē uz valsti, kurā izdots dokuments, ar kuru viņi šķērsoja robežu. Tomēr pēc Izraēlas iestāžu iejaukšanās problēma tika atrisināta.
 
Pēc aizturēšanas 24.janvārī tiesa piemēroja "Bi-2" dalībniekiem nelielus naudas sodus par uzstāšanos bez darba vīzām, bet pēc tam viņi netika atbrīvoti, bet nosūtīti uz aizturēšanas centru, lai tos deportētu.
 
Krievijas opozīcijas politiķis Dmitrijs Gudkovs stāsta, ka Krievijas ģenerālkonsuls Taizemē Vladimirs Sosnovs personīgi cenšas panākt mūziķu deportēšanu uz Krieviju. Gudkovs piebilda, ka Krievijā mūziķi savas pretkara nostājas dēļ varētu tikt saukti pie kriminālatbildības.
 
"Bi-2" dalībnieki atzina, ka aizturēšanas iemesls bija "nepareizi organizatoru sagatavoti dokumenti", tomēr, viņuprāt, ne mazāk būtisku lomu nospēlēja ārējs spiediens, kura iemesls ir mūziķu uzskati un nostāja. "Bi-2" atklāti iestājās pret karu ar Ukrainu.
 
papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē